Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal gjøre RFSU til nordisk netthandel

Skal gjøre RFSU til nordisk netthandel
Jenny Linden, har tidligere erfaring fra Bring, og ble i oktober 2018 ny Nordic E-commerce Manager hos RFSU.
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Regner med å få norsk side på plass i år.

ANNONSE

I midten av oktober forlot Jenny Linder jobben sin hos logistikkleverandøren Bring til fordel for en ny stilling som Nordic E-commerce Manager hos den svenske organisasjonen RFSU (Riksförbundet för seksuell upplysning).

Nå skal hun gjøre Nordens markedsleder på blant annet kondomer til en etablert netthandel med plattform i samtlige nordiske land. Trolig vil nettbutikkens nordiske ekspansjon starte i Norge.

- Vi vil løfte vår netthandel til et nytt nivå, og i forbindelse med det lansere en nordisk netthandel. I dag har vi bare netthandel i Sverige, sier Jenny Linder til vår søsternettside Ehandel.se.

Jobber for seksuelle rettigheter

RFSU ble grunnlagt allerede på 1930-tallet, og har siden dette jobbet for å løfte frem seksuelle rettigheter og jobbet mot krenkelser og fordommer. Organisasjonen jobber internasjonalt med for eksempel seksualundervisning i skolene, svangerskapsrelatert dødelighet samt med å bekjempe barneekteskap.

Organisasjonen har sitt hovedkontor og klinikk i Södermarlm i Stockholm, men har også lokale kontor andre steder i Sverige og Norge.

Fra informasjon til salg

I begynnelsen av høsten 2018 tok RFSU det digitale spranget fra å "bare" være et informativt nettsted til å bli nettbutikk. 

- Jeg har ansvaret for å skape en effektiv netthandel i Sverige, og på de andre nordiske markedene. Og da inngår jo de vanlige tingene, som å skape en sømløs handleopplevelse og drive relevant trafikk, men også jobbe for å styrke RFSUs posisjon, sier Linder. 

Netthandelen skal ikke ha åpnet før 20.desember, så satsningen er i startfasen. Fokuset fremover blir å analysere og optimalisere det organisasjonen har bygget opp hittil, opplyser Ehandel.se.

Bygger netthandel fra scratch

RFSUs netthandel drives av organisasjonens aksjeselskap, som er driveren til profitt i virksomheten. Alt overskudd fra salget går senere til RFSUs ideelle virksomhet, som går ut på å opplyse og informere om deres viktigste område, seksuelle rettigheter.

- Jeg har jobbet i nesten 20 år med marked og salg i ulike kommersielle selskaper. Og jeg vet ikke om det har med alderen å gjøre, men jeg kjenner at jeg vil vite at jeg har bidratt til å gjøre verden til et bedre sted for neste generasjon, når døden banker på. For meg er det en luksus å kunne si at man har vært med og bidratt til noe mer. I tillegg er jo forutsetningen at jeg får fortsette å jobbe med netthandel, og den her gangen være med og bygge opp noe fra scratch. Det blir veldig spennende, sier Linder. 

Ekspanderer til nytt marked i Q2

Under sin tid i Bring hadde Linder først og fremst ansvaret for det svenske markedet, men tilbrakte mye tid i Norge på grunn av selskapets størrelse her. Nå skal hun trolig gjøre sitt nye prosjekt tilgjengelig for nordmenn også.  

- Vi kommer til å se på å gå inn i et nytt marked allerede i Q2, men det tar jo litt tid å lansere. Vi regner med å få andre side på plass i år, og da blir det antageligvis Norge. Det har jo blitt et lite "second language" for meg. 

Del artikkel: