Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal sko seg på nordmenn ved å lokke dem inn i denne butikken

Skal sko seg på nordmenn ved å lokke dem inn i denne butikken
Foreløpig ser det ikke veldig fjongt ut bak og ved anleggsgjerdet på hjørnet av Karl Johans gate og Skippergata i Oslo sentrum. Men i løpet av november åpner den amerikanske sneakersgiganten butikk på dette hjørnet.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Norge blir det 29. landet sneakersgiganten går inn i.

ANNONSE

«Oslo, we´ve got you covered. Store opening in november» står det på store, svarte bannere som dekker anleggsgjerdet.

Bak der igjen jobbes det iherdig med å ferdigstille et butikklokale som ved første øyekast gjennom en gjerdesprekk ser ut til å bli av ganske romslig størrelse.

Fant plass på paradegaten

Den amerikanske sportskjeden Foot Locker gjør seg klar for å åpne sin første butikk på norsk jord.

Og det skjer midt i Oslo sentrum på hjørnet av Karl Johans gate og Skippergata.

Kjeden som er til stede i både Sverige og Danmark, har inntil nå latt sneakersbutikker som Stress, Tennis, Urban og YME fått være i fred for seg selv, står det på bloggen Melk & Honning.


 

  Foto: Bjørn Skomakerstue

Global slugger

Foot Locker er ingen smålåten kjede. De er til stede i 28 land verden over og kan skilte med 1835 fysiske butikker i tillegg til nettbutikken.

Bransjenettstedet Sport skrev allerede i 2015 at Foot Lockers Europa-sjef, Lewis Kimble, var på utkikk etter egnede lokaler og klare for å sikre seg fotfeste i Norge om et par års tid.

Men det har lenge hersket tvil om de virkelig ville komme. Vi har tidligere skrevet at Foot Locker har vært inne i en hurtig nedadgående spiral i år. Siden mai har aksjekursen falt med mer enn 50 prosent.

Men nå skjer det altså før desember melder sin ankomst.

Sneakersmarkedet har eksplodert

Melk & Honning-bloggen skriver videre at sneakersmarkedet i Oslo har eksplodert de siste fire årene. 

«Tidligere i år flyttet Stress til nye lokaler bare steinkast unna Foot Locker sin plassering. I fjor åpnet også bergenske Tennis en filial i hovedstaden, og YME har siden oppstarten i 2014 hatt stort fokus på førsteetasjen hvor streetwear og sneakers får skinne», skrives det på bloggen som blant annet tar for seg mote og skjønnhet.

Del artikkel: