Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal stoppe skattesnusk på nett

Ole Martin N. Evensmo

Hans Christian Holte fra Skatteetaten er lei av nettbutikker, streamingtjenester og andre som forsøker å lure seg unna skatt.

ANNONSE

– Nå er det nye kanaler som brukes. Vi trenger derfor nye virkemidler for å kunne følge med på den økonomiske aktiviteten. Med bruk av Internett er ikke alt like synlig som før, da vi kunne sjekke bøker og regnskap, sier skattedirektør Hans Christian Holte til NRK.

Det vil blant annet bli nedsatt en egen prosjektgruppe i Skatteetaten som skal jobbe med å sikre elektroniske spor etter alt vi kjøper på nett, sier prosjektleder André Heggstad.

– Vi ser ikke bare på handel i tradisjonell forstand, vi ser også på kjøp og salg av tjenester. I det ligger veldig mye, som for eksempel kjøp av streaming-, dating- og spilltjenester. Vi ser veldig bredt på det, sier han.

Med den raske utviklingen i salget på nett, frykter skattemyndighetene at noen av de som tjener penger på nett ikke betaler de skattene og avgiftene som de skal.

– Nye måter å tjene penger på utfordrer oss til å forstå hvordan virksomhetene driver sin forretning. Vi ser både på hvilke verdier som skapes, og om det er moms- og skatteplikt, forklarer Heggstad.

(Foto: Skatteetaten)

Del artikkel: