Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skeidar tjener igjen penger - snart åpner de også nettbutikk

Skeidar tjener igjen penger - snart åpner de også nettbutikk
Skeidar i Fyllingsdalen
Foto: Skeidar
Netthandel

Skeidar er igjen i flyten etter noen magre år. Slikt lukter det nettbutikk av. Men tidspunkt for lansering er fortsatt uklart.

ANNONSE

Nå tjener møbelkonsernet med den tidligere toppfotball-spilleren Martin Andresen i spissen penger igjen etter 10 magre år, skriver Dagens Næringsliv. 

Et overskudd på 74 millioner kroner i fjor før skatt gir eierne et etterlengtet pusterom. I femårsperioden 2008-2013 gikk Skeidarliving med et samlet underskudd på 230 millioner kroner. For første gang siden 2006 ligger det an til at eierne kan ta ut et utbytte på rundt 10 millioner kroner.

Da Andresen for alvor la fotballskoene på hylla og gikk inn som konsernsjef tok han umiddelbart grep for å få styring på den haltende økonomien. Det medførte blant annet å skyte inn 68, 5 millioner kroner fra familie-formuen for å berge familiens livsverk gjennom mange generasjoner. Hans inntreden resulterte også i at flere varehus ble nedlagt, samt at konseptet Living ble avviklet som egen kjede.

Kjøpsknapper kommer

Per i dag har Skeidar et nettmagasin – en produktkatalog på nett med informasjon om produktene og artikler med kilder til inspirasjon. Men dog uten kjøpsknapper og mulighet for deg som kunde å sitte i din gamle, utslitte sofa og kjøpe en ny sofa på nett.

Overfor Netthandel.no sier forretningsutviklingsdirektør Thomas Hansen at kjøpsknapper, eller en «vaskeekte» nettbutikk, er noe de aktivt jobber med å få på plass, men at han ikke kan si noe konkret om når så skjer. Men at det skjer, det er helt sikkert.

- Vi må være sikre på at vi er riktig rigget før vi åpner for denne muligheten. Men vi jobber med saken - som definitivt står høyt oppe på agendaen vår, forteller han.

For ham er det viktig at alt er på «stell» før en Skeidar-nettbutikk ser dagens lys.

- Vi ønsker å tilby våre kunder det beste fra to kanaler i et godt samspill – bekvemmeligheten ved å søke informasjon om produktene våre fra sofakroken hjemme, for deretter å oppsøke en av våre butikker for å få kyndig veiledning og muligheten til å ta og føle på produktene, før man avslutter en trygg og god handleopplevelse med å gjennomføre kjøpet enten i butikk eller online, sier Hansen til Netthandel.no.

I tillegg til Andresen-familien er XXL-gründeren Øivind Tidemandsen og møbelfamilien Tvedt fra Stavanger inne på eiersiden.

(Foto: Skeidar)

Del artikkel: