Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skogigant taper millioner - øker satsingen på netthandel

Skogigant taper millioner - øker satsingen på netthandel
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Nilson Group har 344 utsalgssteder spredt over Norge, Sverige og Finland. Nå vil sko-selskapet øke satsingen på nett.

ANNONSE

I 2017 omsatte Nilson Group for 2,2 milliarder svenske kroner, en forverring på 47 millioner kroner fra året før, ifølge Market.se.

Administrerende direktør sier at det har vært et utfordrende år for skohandelen på samtlige markeder som Nilson Group er etablert i, men i Norge og Finland har ikke nedgangen vært like stor som i Sverige. 

Norge med svak nedgang

- I Norge er omsetningen for sammenlignbare butikker på linje med markedet. I Finland har salget økt på et forminsket totalmarked, sier administrerende direktør Mats Nilsson. 

I Norge omsatte Nilson Group for 300 millioner kroner, mot 307 millioner kroner året før, og i Finland omsatte de for 155 millioner kroner mot 152 millioner kroner i 2016.

Satser videre på netthandel

De satser nå stort på å videreutvikle deres netthandel, det har gitt resultater. 

- Netthandelsalget øker kraftig og øker sin andel av den totale omsetningen, sier Mats Nilsson, uten å gå ut med eksakte tall for hvor stor andel av omsetningen som kommer fra netthandel. 

Men selv om netthandelen er i vekst, hadde driftsresultatet en forverring som var enda større enn tilbakegangen i omsetning. 

Kraftig fall

Driftsresultatet havnet på 91 millioner kroner, som betyr at de nesten har halvert resultatet fra året før, da det lå på 177 millioner kroner. 

Nå vil selskapet fortsette å satse på netthandel og omnikanal for å øke etterspørselen etter deres varer. 

- Gjennom å fortsette satsingen på netthandel og omnikanal er selskapets målsetting å ytterligere øke effektiviteten i butikk, styrke marginene og resultatutvikling, samt øke konkurransekraften og andelen på markedet, avslutter Mats Nilsson. 

27. juni ble det klart at Mats Nilsson trer til side som administrerende direktør. Inn kommer en midlertidig løsning i Claes Meldgaard, mens selskapet jobber med å få på plass en langsiktig løsning. 

- Etter 3 år som Nilson Groups administrerende direktør og styreformann, noe som ble lenger enn jeg fra starten hadde tenkt meg, så har jeg besluttet å fokusere på å jobbe med styret og øvrige oppdrag som jeg har. Vi begynner med å ta inn en interim administrerende direktør for å deretter ta neste steg. Jeg kommer til å stå igjen som deleier i selskapet og jeg kommer også til å finnes på styrenivå, sier Mats Nilsson. 

Del artikkel: