Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skoprodusent føler seg tråkket på av nettgigant

Skoprodusent føler seg tråkket på av nettgigant
Tyske Birkenstock er på ingen måte imponert over hvordan Amazon har håndtert nettsalget av skomerket som ble registrert så tidlig som i 1774. Salg av piratkopier på det velkjente nettstedet er kimen til krangelen som har oppstått.
Illustrasjon: Jenny Cu/Flickr/CC BY 2.0
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Tyske Birkenstock mener Amazon er medskyldig i salg av piratkopierte sko på den gigantiske netthandelsplattformen.

ANNONSE

- Slik vi ser det er Amazon medskyldig, sier Oliver Reichert, administrerende direktør i Birkenstock, den tyske skoprodusenten som siden 1774 har gjort seg bemerket med blant annet tøfler og sandaler.

Over og ut hos Amazon

Birkenstock sluttet å selge skoene sine via Amazon i USA for rundt et år siden da de mente at Amazon ikke gjorde nok for å forhindre at falske kopier av det velkjente skomerket ble solgt på den amerikanske netthandelsplattformen.

Det er nyhetsnettstedet GeekWire som skriver dette.

Til tysk presse skal Reichert ha uttalt at Amazon tjente penger på de falske produktene, og at han forventer mer av Amazon dersom Birkenstock skal være tilgjengelig hos Jeff Bezos & Co.

1. januar 2018 er det også slutt for Birkenstock hos Amazon i Europa.

Skor seg på andres gode navn og rykte

Partene er alt annet enn forlikte.

Mens Birkenstock mener Amazon må ta ansvar for at de har solgt tvilsomme produkter, mener Amazon på sin side at de har gjort det som står i deres makt for å unngå dette, og at de har nulltoleranse for salg av piratkopier.

Amazon ber alle selskaper som mistenker at noen skor seg på deres bekostning om å melde fra til dem - og at det da vil bli tatt affære fra Amazons side om mistanken viser seg å holde stikk.

Del artikkel: