Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skuffende kvartal for XXL - skal ikke skje igjen

Skuffende kvartal for XXL - skal ikke skje igjen
Fjerde kvartal ble skuffende som forventet for sportskjeden XXL.
Bilde: XXL
therese.karlsrud.haugen

Gikk som forventet.

ANNONSE

Tirsdag denne uken rapporterte sportskjeden XXL sine tall for fjerde kvartal, samt for hele året 2018.

Selskapet beskriver resultatet for fjerde kvartalet som skuffende, der driftsresultat landet på 115 millioner norske kroner, og omsetningen på 2,6 milliarder. Alt i alt havnet den norske virksomheten på en negativ vekst med 0,5 prosent.

Selskapet skriver i rapporten at det aldri skal gjenta seg. 

For hele året vokste salget imidlertid med 9 prosent, hvor av inntektene holdt seg på 9,5 milliarder kroner, med et driftsresultat på 541 millioner.

Dårlig kampanjeutførelse

Årsakene til det svekkede salget skal blant annet ha kommet av den varme temperaturen og mangelen på snø i november og desember, samt dårlig utførelse av Black Friday og de øvrige salgsdagene i november.

Det fjerde kvartalet inneholdt samtidig en del utskiftninger i ledelsen, noe som i følge selskapet også skal ha hatt noe negativ innvirkning på den daglige driften. 

Netthandelen trekker opp

Veksten for året skal i stor grad ha blitt drevet av selskapets netthandel, med en vekst på 28,6 prosent. Av gruppens totale driftsinntekter skal nettsalget ha stått for 20,3 prosent under fjerde kvartalet. Dette er en økning fra 16 prosent under samme kvartal 2017.

Også nye butikker skal ha bidratt positivt til årets vekst. XXL åpnet syv nye butikker i 2018, hvor av en ble åpnet på Storo i Oslo under fjerde kvartalet. 

Del artikkel: