Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slik blir den nye Vita-kjeden

Slik blir den nye Vita-kjeden
Nye eiere har bestemt at 99 Vita-butikker ikke blir med videre etter konkursen.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

- Mandag starter neste etappe for VITA-kjeden.

ANNONSE

Etter at Cosmetic Group gikk konkurs 21.oktober har investeringsselskapet Jotunfjell Partners kommet på banen som nye eiere av kosmetikkjedene Vita og Loco, hvor det fort ble bestemt at sistnevnte skulle avvikles. Det har likevel vært usikkert hvor mange Vita-butikker som vil bestå, men eierselskapet har nå sammen med tidligere ledelse kommet frem til en beslutning. 

I en pressemelding kommer det frem at det av de totalt 231 butikkene med rundt 1000 ansatte vil videreføres 600 arbeidsplasser i 132 butikker, og at nye eiere overtar 24 av disse. De 108 butikkene i den «nye Vita-kjeden» er franchisebutikker med til sammen over 500 ansatte. 

Det er de siste dagene inngått avtale med eierne bak kjøpesenterkjeden Alti om å overta 10 Vita-butikker. Tilsvarende er det også inngått avtale med Fredrik & Louisa-kjeden om å overta 14 Vita Exclusive butikker.

LES OGSÅ: Blivakker utvider sin fysiske satsing

Ny toppsjef

Selskapet får også inn Thor Hauge som fungerende daglig leder, med lang erfaring fra kosmetikkbransjen. Han tar over etter Kristina Johansson. 

- Mandag starter neste etappe for VITA-kjeden. Vita har høyt kvalifiserte og noen av de desidert beste fagfolkene i bransjen og sammen starter nå arbeidet med å gjenerobre kundens tillit, sier Thor Hauge, og fortsetter:

- Vi skal tilbake til røttene og sørge for at VITA igjen blir oppfattet som den lett tilgjengelige faghandelsbutiken med de beste prisene på kvalitetsprodukter innen kosmetikk og velværeprodukter. 

LES OGSÅ: Lokket tusenvis til nyåpnet skjønnhetsbutikk

Legger ned 99 butikker

Siden konkursen har det vært jobbet knallhardt for å sikre videre drift i så mange som mulig i kjedene VITA, Vita Exclusive og Loco, men det er altså 99 som ikke får bli med videre. Her er det nå opphørssalg.

For enkelte av disse vurderer franchisetakerne om de skal drive videre som selvstendige butikker eller som en del av en annen kjede. Jotunfjell Partners sier de ønsker å legge til rette for dette. 

- Jeg vil berømme alle som har bidratt positivt i butikkene og på hovedkontoret i den uoversiktlige og vanskelig perioden etter konkursen. Vi er imponerte over stå-på-viljen i den hektiske og krevende tiden som vi nå legger bak oss og jeg ser virkelig frem til fortsettelsen, avrunder Hauge.

Del artikkel: