Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slik fikk Power 8 prosent flere besøkende til fysisk butikk

Slik fikk Power 8 prosent flere besøkende til fysisk butikk
Kåre Andrè Jevanord, Head of Digital & Innovation hos Power.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Økte antall kunder og transaksjoner.

ANNONSE

I et pilotprosjekt mellom Google Norge og Power har man testet hvorvidt lokale digitale annonser kan få flere til å besøke Power sine norske fysiske butikker, hvor av resultatet viste seg å bli en økning på nærmere 8 prosent flere besøkende.

I følge tall fra Google velger 85 prosent forbrukere som skal handle elektronikk å henvende seg digitalt før de gjennomfører et fysisk kjøp.

Med en voksende trend av omnikanal har det derfor blitt viktigere å finne nye alternativer som kan utfylle de tradisjonelle kampanjene på trykk eller på TV.

Økte transaksjoner med 3,2 prosent

Lokale digitale annonser skal på sin side gjøre at man kan promotere sin virksomhet på tvers av digitale plattformer, som Googles søkemotor, Google Maps, Youtube og Google Display Network.  

Det vil si at de kundene som for eksempel søker etter virksomheter som din på Google eller utforsker et lokalt område med Google Maps, kan være sannsynlig til å få opp annonsen din. 

I desember 2018 kjørte Power denne annonsetypen med en julekampanje for ti av sine butikker og sammenlignet med seks butikker hvor de digitale annonsene ikke ble kjørt. Resultatene viste 7,8 prosent flere besøkende og 3,2 prosent flere transaksjoner i butikkene som kjørte kampanjene via lokale digitale annonser. 

- Forsterker opplevelsen og relevansen

Etter de positive resultatene har Power også benyttet seg av annonsetypen i sommer for å trekke flere kunder til det som er kjedens viktigste salgskanal.

- Vi tror grunnen til at denne annonsetypen fungerte så bra for Power, er at det har fokus på de fysisk butikkene lokalt - som er vår viktigste salgskanal. Vi har jobbet knallhardt de siste årene for at kundene skal få en fantastisk opplevelse når de besøker butikkene våre, og det blir lagt merke til. Når vi da kombinerer budskap rundt våre kunder lokalt og med tilknytning til våre fysiske butikker, forsterker det opplevelsen og relevansen, sier Kåre Andrè Jevanord, Head of Digital & Innovation hos Power, til Ehandel.com og fortsetter:

- Annonsetypen er også smart, ettersom det viser de samme budskapene - men i forskjellige formater avhengig av plattform. Vi vil da treffe kundene i de plattformene de faktisk bruker der og da, om det er YouTube, Display, Søk eller Maps - og vil ha bedre treffsikkerhet rundt målgruppene.

Les også: Power-sjef: - Fordelene til de rene nettaktørene er i ferd med å bli visket ut

Del artikkel: