Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slik forbereder disse tre nettbutikkene seg til Halloween-salget

Teknikmagasinets reise mot å tilby kunden den leveransen de ønsker
Teknikmagasinet kjører kategorien "skrekkmagasin" i sin nettbutikk.
Foto: Teknikmagasinet
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Coolstuff.no, Teknikmagasinet.no og Jollyroom.no forteller hva de selger mest av og hvordan de forbereder seg.

ANNONSE

Det er under én uke til 31.oktober, hvor den store tradisjonen Halloween går av stabelen. Etter feiringens inntog i Norge rundt år 2000 har nettbutikkene blitt mange, og produktene utallige i forbindelse med anledningen. 

I følge fjorårets undersøkelse fra Virke viste det seg at 38 prosent av nordmenn brukte mellom 100 og 200 kroner på godteri, kostymer og dekorasjoner i forbindelse med Halloween-feiringen 2017, mens 12 prosent av husstandene brukte 600 kroner eller mer. 

Vi har vært i kontakt med tre aktører som selger Halloween-utstyr på nett for å finne ut hva de selger mest av og hvordan de forbereder seg i forkant av den store begivenheten. Skal vi tro disse rett vil Halloween-salget bli enda større i år. 

1. Cooolstuff.no

Coolstuff.no drives av det svenske foretaket CoolStuff AB, og har et bredt sortiment av gadgets til alle mulige formål. De kaller seg selv "Norges Gadgetmekka".Coolstuff.no selger flest Piggypack-kostymer på nett. Dette er Donald Trump versjonen. Foto: Coolstuff.no

Det er ingen tvil om at nettbutikken er en stor aktør når det kommer til Halloween med deres brede utvalg av både kostymer, parykker, sminke, dekorasjon og tilbehør. Av alt dette er det dog det såkalte "piggyback" kostymet som er mest populært i Halloween-kategorien deres, forteller Country Manager i Coolstuff.no, Karoline Magnussen. 

- Det har vært mest interesse i våre piggyback-kostymer, hvor det ser ut som man sitter på ryggen til for eksempel Donald Trump, men også en del oppblåsbare kostymer. Det er tydelig at kunder er ute etter noe originalt, morsomt og enkelt. Samtidig selger vi også mye linser og pynt. 

I forberedelsene markedsfører de seg aktivt gjennom ulike kanaler og bruker influencers til å teste produktene deres. I tillegg kjører de et stort Halloween-tilbud under hele oktober som fylles på hver dag. De kan røpe at salget har økt siden fjoråret.

- Vi har deals under hele oktober med et stort Halloween-salg, som fylles på hver dag samt mange kostymer med kjøp 3, betal for 2. Jeg kan ikke gi noen tall, men kan fortelle at vi så langt ligger 20% over fjorårets Halloween-salg. 

2. Teknikmagasinet.no

Teknikkmagasinet selger tusenvis av ulike dingser, og ble først startet i Sverige. Nå har de 30 butikker i Norge pluss nettbutikk. De har utviklet sin omnikanal i form av at kunden kan bestille på nett, og deretter hente i butikken samme dag.

I anledning Halloween kjører de kategorien "skrekkmagasin". Her er det blant annet tilbudet 4 for 3 på alt av Halloween-utstyr. 

- Hele kategorien selger kjempebra under oktober og de fleste kunder legger flere Halloween-produkter i sin bestilling. Det som er spesielt populært i netthandelen nå er oransje fengselsdrakter, hvite linser, latex-sår, blod og røykmaskiner. Vi er dyktige på Halloween og tar en stor del av markedet, både i butikk og online, forteller sjef for netthandel i Teknikmagasinet, Marie Segerberg. 

De forsøker å gjøre markedskommunikasjonen ekstra skremmende ved hjelp av filmklipp og bilder som skal kunne relateres til skrekkfilmer på sin hjemmeside og sosiale medier.

- Vi satser på en veldig bra landingsside, og en tydelig kampanjeeksponering i nettbutikken der vi satser mye på filmklipp og bilder for å få tankene over på skrekkfilmer, sier Segerberg.  

3. Jollyroom.no

Nordens største netthandelsselskap innen barn- og babyprodukter Jollyroom forteller at de har forberedt seg mer enn tidligere til årets Halloween, så selv de minste kan være med på feiringen. Selskapet finnes per dags dato i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.Jollyroom har bestilt uvanlige mye Halloween-varer dette året. Her er bilde fra årets tema-kampanje.  Foto: Pressebilde: Jollyroom

- Vi har forberedt oss mer en vanlig for årets Halloween og har bestilt uvanlig store mengder Halloween-produkter. For å skape optimal kundeopplevelse for våre kunder, har vi også forsøkt å synkronisere våre bestillinger med andre fest-artikler til samme tidspunkt som Halloween-produktene. Vi ser at det er en større etterspørsel etter alt som hører Halloween til, ikke bare kostymene, sier PR- og kommunikasjonsrådgiver i Jollyroom, Frida Ekholm. 

Kostymer er det nettbutikken selger mest av, og dette året ligger fokuset på lisensvaremerkene deres, da dette er populært blant kundene. De har dermed valgt å kjøre på med en tema-kampanje, slik at kundene lett kan se deres utvalg i det de klikker seg inn på siden. 

- Vi har en flott tema-kampanje på nettstedet vårt med noen rabatterte priser for å veilede kunder til å finne Halloween-produktene så lett som mulig. Som nevnt ovenfor legger vi stor vekt på kostymer til barna, noe som synes i kampanjen på nettsiden. 

Hele Norges Halloweenbutikk

Vi har også vært i kontakt med butikken som kaller seg "Hele Norges Halloweenbutikk". Europris har begynt å selge Halloween-utstyr på nett for første gang, da de nylig åpnet nettbutikk. Ettersom dette er helt nytt kan de ikke si så mye om salget, men administrerende direktør, Pål Wibe meddeler i en mail at målet er å bli Norges Halloweenbutikk også på nett.  

Del artikkel: