Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sliter i Norge - innrømmer at de undervurderte den tøffe konkurransen

Skousen fortsetter veksten: Antyder et femtitalls butikker i Norge
Foto: Skousen
Ole Martin N. Evensmo

Den danskeide kjeden Schousen hadde som mål å utfordre det norske hvitevaremarkedet med netthandel og et stort antall butiker. Det har ikke gått helt som planlagt.

ANNONSE

Det danskeide selskapet Whiteaway Group sliter i Norge. I august ble det kjent at nettbutikken Whiteaway i fjor tapte 26 millioner kroner i Norge.

Noe særlig bedre går det ikke for hvitevarekjeden Skousen, som inngår i samme konsern. "Flere franchisetagere har gitt opp, brorparten av butikkene går med underskudd og den danske kjeden har selv måttet ta over flere butikker", oppsummerer Finansavisen.

De har sett nærmere på butikkenes regnskaper og det er ikke lystig lesning. 15 av 20 butikker gikk i minus i fjor. De resterende fem butikkene er ikke vurdert da tallene inngår i konsernregnskapet.

Allerede i mai fjor hadde seks norske franchisebutikker gått over ende, og én var i faresonen.

Overfor Finansavisen innrømmer administrerende direktør Majken Pape i Skousen at deres inntreden på det norske markedet ikke har gått helt som planlagt. 

- Vi må erkjenne at ikke alle lokasjoner og franchisetagere i første omgang har vært de rette. Det krever noe arbeid i å få rettet opp i dette, før vi kan sette fart på ekspansjonen.

Pape innrømmer også at konkurransen fra Elkjøp og Power har vært krevende med kun 25 butikker i Norge.

- Det krever et stort markedsføringstrykk. Altfor få har hørt om oss, men det krever tid og ikke minst hardt arbeid. Vi er i en læringsprosess for å håndtere det norske markedet som "underdogs", men vi mener fortsatt at vi har en forretningsmodell som er etterspurt i Norge.

Del artikkel: