Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Smidige kundeopplevelser øker salget - omnikanal kan forbedre mye

Smidige kundeopplevelser øker salget - omnikanal kan forbedre mye
60 prosent av respondentene i Nets ferske undersøkelse svarer at de ville ha handlet mer i fysiske butikker, dersom det ikke var køer.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

Det er dags for handelsbedrifter å tilpasse seg forbrukernes nye forventinger, mener betalingsselskapet Nets.

ANNONSE

Hovedgrunnen til at vi handler mer og mer online skal i følge betalingsselskapet Nets være bekvemmeligheten av å spare masse tid. 

Det har blitt sagt at dersom nordmenn fikk velge, ville de helst hatt mer fri enn mer penger. Tid er altså blitt noe veldig verdifullt for oss, og påvirker dermed også handelen i stor grad.

I Nets sin ferske "Nordic payment report" kan det se ut som at køer er roten til alt vondt. I hvertfall for den fysiske handelen. Hele syv av ti svenske forbrukere skal ha svart i undersøkelsen at de har forlatt butikken uten å gjennomføre kjøp på grunn av kø. Hver tiende person sier dette skjer ofte.

Vica versa svarer 60 prosent at de ville ha handlet mer i fysiske butikker dersom de visste de aldri måtte stå i kø. Det betyr at mange kjøp trolig går tapt på grunn av dette. 

Henger ikke med på nye forventninger

Mange virksomheter har dog begynt å operere med omnikanal, og tilbyr med dette løsninger som for eksempel Klikk & Hent. Det handler om å viske ut skille mellom fysisk og digital handel, men Nets mener utviklingen av dette går sakte.

Forbrukerne forventer nå en en integrert og sømløs kjøpsopplevelse, hvor Nets blant annet trekker frem like betalingsløsninger i alle kanaler som viktig. 

- Når det kommer til å skape kjøpsopplevelser ut i fra kundens nye forventinger har ikke handelen lyktes med å henge med. Det har rett og slett vært vanskelig å tilpasse seg flyten i ulike kanaler og finne system som støtter dette. Den økende etterspørselen fra forbrukerne gjør at selskaper må tilpasse seg for å ikke henge etter i konkurransen, skriver Nets i sin rapport.

Kundeopplevelse kan bli mersalg

En bedre kundeoppelvelse vil også kunne gjøre at kundene handler mer. På samme måte  som at dårlige kundeopplevelser vil føre til færre kjøp. 

Les også: Studie viser at omnikanal-kunder handler dobbelt så ofte

- En omnikanal kan gjøre mye for å forbedre kundeopplevelsen. Det kan handle om alt fra at man ikke trenger køer eller at man enkelt kan returnere varer, som er kjøpt på nettet til nærmeste butikk og få tilbake pengene direkte på kortet, til å la kunden prøve klærne i butikk og ordne hjemlevering fra nettet om størrelsen eller fargen som kunden etterspør ikke finnes tilgjengelig akkurat der, skriver Nets.

Les også: Dette kan Norge lære av britiske omnikanal-aktører

Del artikkel: