Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Snart kan du betale melk og brød med Vipps i butikken

Netthandel

Går det den veien DNB «sparker», kan du droppe både kort og kontanter når du står i kø for å gjøre opp for ditt daglige brød.

ANNONSE

DNB, Nets og Verifone har signert avtalen som gjør det mulig for nordmenn å handle med Vipps i butikken, melder storbanken i et nyhetsskriv.

Før sommeren vil Nets lansere en løsning for sine betalingsterminaler som åpner opp for bruk av mobile betalingstjenester.

Vipps, med sine 1,2 millioner brukere, vil være første tjeneste som kan benyttes.

Netthandel.no skrev for kort tid siden om at konkurrentene Coop Norge og Norgesgruppen samarbeidet om å finne frem til en felles løsning for alle de ulike betalings-appene. 

Tiden vil vise om dette er liv laget, eller om planene legges på is.

Full fart over sommeren

Fremstøtet fra DNB vil testes med Vipps i flere utvalgte butikker før sommeren, og det er planlagt bred utrulling i løpet av andre halvdel av 2016.


Vipps-sjef Rune Garborg.

Vipps-sjef Rune Garborg.

– Dette er et veldig viktig steg for oss i våre planer for Vipps, og det er naturlig for oss å fortsette det gode samarbeidet vi har med Nets, som allerede har hjulpet oss å prosessere samtlige Vippstransaksjoner. Vi ser stor etterspørsel fra våre privat- og bedriftskunder for å kunne betale med Vipps i butikk. Løsningen vi lanserer med Nets gjør at vi kan tilby å «vippse» for varer på en rask, smidig og sikker måte, sier Vipps-direktør Rune Garborg i DNB.

Til Netthandel.no legger han til følgende:

- Vi tenker en helt åpen og standardisert løsning som vil være til det beste for alle parter. Det er utrolig spennende å være med på noe som er så «uforutsigbart», sier Vipps-sjefen, som har en veldig ydmyk holdning til det store han er del av.

- Jeg har raskt lært meg å ikke være for skråsikker. Ting endres raskt, skyter han avslutningsvis.

Flere med på laget

Også Verifone, som leverer betalingsterminaler, er med på laget.

Butikkene har allerede en betalingsterminal som enkelt kan klargjøres for å motta Vipps-betalinger uten å oppgradere kassesystemet - eller sette ut ny hardware.  Løsningen vil dermed oppleves rask, sikker og enkel å ta i bruk, både for butikken og for kunden, skriver Verifone i en pressemelding.

Rent teknisk skjer kommunikasjonen fra kundens telefon til butikkens terminal med standarden Bluetooth Low Energy. Kunden betaler kontaktløst. Det vil si at man bare skal holde telefonen inntil betalingsterminalen og  godkjenne beløpet på telefonen.

Åpen for alle aktører

Den nye betalingstjenesten er bygget på Nets’ eksisterende, nordiske betalingsinfrastruktur og blir derfor enkel å ta i bruk for handelsstanden.

Tjenesten vil også få en rekke funksjoner for å kople butikk og kunde sammen, enten man vil bli kvitt papirkvitteringer eller tilknytte et eksisterende lojalitetsprogram til en digital forbrukeropplevelse.

(Foto: DNB/Flickr)

Del artikkel: