Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Snuste på konkurs etter kjempetap - får konsekvenser for flere norske butikker

Snuste på konkurs etter kjempetap - får konsekvenser for flere norske butikker
20 ulønnsomme butikker stenges etter en heftig runde i Stockholm tingrett og flere samtaler med kreditorer etter et fjorårstap på drøyt 30,3 millioner kroner. Veien videre blir i langt større grad enn før digital. I Norge er det kroken på døra for fem butikker.
Bjørn Skomakerstuen

Ulønnsomme butikker legges ned for å sikre videre drift. Veien videre skal først og fremst skje på nett.

ANNONSE

Den svenske mote- og interiørkjeden Indiska har slitt økonomisk, og har brukt mye tid og krefter den siste tiden for å styre unna en konkurs.

Gjeld opp til ørene

Fjoråret endte med et tap på 30,3 millioner kroner for selskapet som har måttet ta tak, stagge kreditorer, refinansiere og ta et sveip innom tingretten i Stockholm.

Ifølge det svenske nyhetsnettstedet Market.se søkte Indiska om konkursbeskyttelse i fjor høst da gjelden hadde tårnet seg opp til nesten 250 millioner kroner.

Nå skal nesten 100 millioner gjeldskroner være slettet etter samtaler og avtaler med blant annet kreditorer og leverandører.

Krav om butikknedleggelser

I tingretten har selskapet fått velsignelsen som trengs for videre drift. Men det betyr blant annet de må stenge en rekke ulønnsomme butikker i Norge, Sverige og Finland.

I Norge betyr det at butikkene i Drammen, Kristiansand, Tromsø, Bodø og Grønland Basar i Oslo avvikles.

Fokus på økt nettvekst

Market skriver videre at Indiska planlegger vekst, men at det nå først og fremst skal skje i form av en sterkere digital tilstedeværelse.

Selskapet har som mål å vokse 115 prosent på nett i år, mens målet for de gjenværende fysiske butikkene skal være på fem prosent.

Del artikkel: