Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Solgte for "bare" 2 milliarder kroner

Netthandel

Ellos Group sitt årsresultat for 2015 viser en vekst på magre 0,4 prosent. Nå lover sjefen for konsernet som eier tre store nettbutikker bedre tider.

ANNONSE

Ellos Group omsatte i fjor for godt og vel 2 milliarder svenske kroner, en vekst på kun 0,4 prosent. Samtidig ble resultatet halvert fra året før fra 127 til knapt 59 millioner kroner. Det skriver Dagens Industri.

Den gamle postordregiganten har i lengre tid kjempet for å tilpasse seg fremtidens handel og blant annet lagt ned Ellos sin postordrekatalog. De har også sagt opp en rekke medarbeidere og erstattet dem med nyansatte med mer digital kompetanse. Nylig ble det også kjent at Ellos øker sin satsing i Norge, der de allerede har en sterk posisjon.

Hans Ohlsson som er administrende direktør i Ellos Group hevder at konsernet som har sine røtter tilbake til 1947, er i rute i forhold til sin digitaliseringsplan som de la for tre år siden.

- Vi har skrotet katalogen og lykkes med vår digitale markedsføring. Nå kan vi slippe transformasjonen og heve blikket, sier han til den svenske finansavisen.

Ellos som kjøpte interiørbutikken Jotex og klesbutikken Stayhard i henholdsvis 2004 og 2014, har tidligere antydet at nye oppkjøp kan bli aktuelt. Det er det fortsatt, påpeker Ohlsson, men konsernet skal også forbedre sin sortimentsstrategi. Særlig konkurrenten Boozt som vokser raskt i Norden, skal få tøffere konkurranse.

- Vi skal utvikle vårt salg av eksterne varemerker og gi Boozt en kamp. Neste steg blir å løfte blikket og se hvordan vi kan øke salget av møbler, sier Ohlsson.

Selskapet hadde i løpet av årets fem første måneder en salgsvekst på 6 prosent. Ellos-konsernet eies i dag av investeringsselskapet Nordic Capital, men det diskuteres stadig om mote- og interiørselskapet etter hvert bli børsnotert.

Del artikkel: