Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selskapet som skulle kjøpe Soundgarden trekker seg 

Selskapet som skulle kjøpe Soundgarden trekker seg 
Konkursboet etter Spaceworld Soundgardens etterfølger Soundgarden ble kjøpt opp av Fnky AS forrige uke, nå trekkes det tilbake etter mangel på finansiering.
Foto: Spaceworld Soundgarden / Pressebilde
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Konkursboet var ikke som det skulle.

ANNONSE

Mandag 11.februar kunne elektronikkjeden Soundgarden.no, etterfølgeren av Spaceworld Soundgarden, opplyse at de var gått konkurs.

Det dreier seg om 15 butikker, netthandel og totalt 107 ansatte.

Kun få dager senere, fredag 15.februar, ble konkursboet reddet av kjenningen Fnky AS, som drives av Stein Frode Ertzeid, og hans sønner Torgeir og Are.

Selskapet står bak tre nettbutikker under Fnky-navnet, som driver med lyd, møbler og teknologi, samt Sykkelpikene.no. 

Ertzeid har også bakgrunn som daglig leder og medeier i Hi-Fi Center-kjeden, som i 2008 fikk navnet Soundgarden. 

Trekker seg fra handelen

Dette ble imidlertid en kortvarig glede, da selskapet tre dager senere trekker seg fra oppkjøpet mandag 18.februar, fordi finansieringen ikke er på plass. Dette opplyser fagbladet Elektronikkbransjen.no.

– Fra vår side setter vi denne overtagelsen på pause nå. De siste dagene har vist oss at boet ikke akkurat var sånn som vi hadde kommunisert med bobestyrer at det skulle være. Og dermed sprekker finansieringen, skriver Stein Frode Ertzeid, til Elektronikkbransjen.no.

Bostyreren Erling Opdal mener han aldri har vært borte i noe lignende. 

– Vi er klar over at Bostyret ikke deler vår oppfatning av hva dette gjelder, men de faktiske forhold i Soundgarden gjorde at vår eksterne finansiering bortfalt. Vi hadde på forhånd spesifisert i vår email-korrespondanse at dette for oss var et vilkår. Bostyret ønsker nok å bruke sterke ord. Men som sagt; vi har ikke tatt med oss en skrue. Ingen ting. Dette falt rett og slett på manglende forutsetninger, skriver Ertzeid.

 

 

Del artikkel: