Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Spotify skrur på den pedagogiske streaming-kranen for de aller minste

Netthandel

Nå satser den svenske streaming-giganten Spotify på mer musikk og lyd for å hjelpe de minste lytterne med språkutviklingen.

ANNONSE

Spotify har gjort om sin barnekategori med flere spillelister som skal ha større fokus på ordforståelse og språkutvikling for de minste lytterne i alderen 0-3 år, skriver det amerikanske tech-nettstedet Techcrunch.

Språkverktøy

Det er i denne alderen barns språk og språkforståelse er i størst utvikling. Dette ønsker Spotify å være med på i form av sin nysatsing med spillelister som er tilpasset ulike daglige gjørmeål som legging, reiser eller badeøkter.

Det som skiller de «pedagogiske språk-spillelistene» fra øvrige spillelister er at det er en pause mellom hver sang som foreldrene aktivt kan bruke for å aktivsere både seg selv og barna.


Et eksempel på en av de nye spillelistene.

Et eksempel på en av de nye spillelistene.
Foto: Skjermdump Spotify

Mor eller far kan for eksempel spørre barnet om hva de nettopp hørte mens barnet bader.

Kjendisstemmer

Flere kjente personer, som blant annet skuespilleren Sarah Michelle Geller og rap-artisten Wiz Khalifa, har lånt bort stemmene sine til Spotify og er med på den språklige leken. De kommer inn mellom sangene og kan spørre hvilken sang skal vi spille nå - eller foreslå at barn og voksne danser litt sammen.

Enn så lenge er denne funksjonen bare tilgjengelig på engelsk og spansk.

Men kjenner vi Daniel Ek og Spotify rett er det bare et tidsspørsmål før det kommer en norsk versjon.

(Foto: Yay Images)

Del artikkel: