Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stadig flere basisvarer på nett blir omfavnet av nordmenn

Stadig flere basisvarer på nett blir omfavnet av nordmenn
Nordmenn handler stadig mer basisvarer på nett.
Istock
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Norske forbrukere handler mye på nett, og klær er ofte en gjenganger. Nå stiger også andre varegrupper i gradene.

ANNONSE

I den årlige rapporten Norsk E-handel, presentert av betalingsløsningen DIBS ser vi at nordmenn velger å handle flere og flere ulike kategorier av varer på nett.

Rapporten omhandler nordmenns totale forbruk på norske og utenlandske nettbutikker.  Ut i fra dette utgjør fysiske varer 34 prosent sammenlignet med reiser og tjenester. 

Klær er fortsatt størst

I 2018 har over halvparten av alle nordmenn handlet klær på nett, mens fysiske medier som bøker og film kommer på andre plass. Elektronikk er på tredje plass for varer kjøpt på nett, og er for øvrig varegruppen nordmenn totalt sett bruker mest penger på.

Både kategoriene for kropp og helse, erotikk, interiør samt biler, båter og motorsykler har også hatt en økning fra fjoråret. Kropp og helse har vokst med 21 prosent siden 2017. Dette kan også komme av det økte fokuset på kropp å helse blant nordmenn de siste årene. 

Dagligvarer på døren 

Til tross for at dagligvarebransjen på nett hevder de ikke har tjent en krone, er det i hvertfall en økning fra fjoråret blant nordmenn som har handlet fra denne kategorien. I fjor kjøpte 15 prosent av den norske befolkning dagligvarer på nett, mens det i år er en prosentandel på 20 prosent. Dette er foreløpig mest populært i storbyene.

Som med alt annet er det ofte enklere for forbrukerne å få varene sine ferdig pakket og levert på døren, og dette har tydeligvis flere nordmenn bitt seg merke i også når det gjelder dagligvarer. 

Del artikkel: