Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Starter nettbutikk for lokal mat

Ole Martin N. Evensmo

Gourmet Lyngen vil innen utgangen av sommeren etablere nettbutikk for lokalprodusert mat.

ANNONSE

Kjøttprodusenten Gourmet Lyngen AS melder at de vil åpne nettbutikk med lokalprodusert mat i løpet av en måned.

Når nettbutikken åpner over sommeren, kan kundene kjøpe lammestek, fenalår, pinnekjøtt, lammeplomme, indre- og ytrefilet, t-bonesteak, kjekjøtt, storfe-biffer og lokalproduserte pølser og gourmetkjøttboller.

Selskapet som frem til nå har satset på nedskjæring og foredling av såkalt "Lyngenlam", ønsker å nå ut til et større marked.

- Vi er ikke fornøyd med rekkevidden på våre varer i dag. Når man er en liten aktør som produserer mat utenfor de tradisjonelle kjedene, så er det vanskelig å nå ut i dagligvarebutikkene. Derfor vil vi etablere en nettbutikk hvor folk kan bestille og betale online, sier daglig leder og medeier Kirsti Sollid i Gourmet Lyngen AS til Nord24.no.

I hovedsak er det det Lyngen- og Tromsø-området som vil kunne bestille og få levert varene fra Gourmet Lyngen, men de utelukker ikke en utvidelse etter hvert.

- Til å begynne med vil distribusjonen rekke i dette området. Men vi leverer i dag en del varer med Hurtigruten, og etter hvert håper vi å kunne levere på alle stedene hvor Hurtigruten anløper, sier Sollid.

Sollid er en av tre gründere som står bak bedriften og som har aksjemajoriten i selskapet, men i tillegg har de fått med seg 16 lokale aksjonærer. Bøndene i regionen er på den måten selv sterkt inne på eiersiden, sier Sollid til Nord24.

(Illustrasjon: Gourmet Lyngen)

Del artikkel: