Kjøttprodusenten Gourmet Lyngen AS melder at de vil åpne nettbutikk med lokalprodusert mat i løpet av en måned.
Når nettbutikken åpner over sommeren, kan kundene kjøpe lammestek, fenalår, pinnekjøtt, lammeplomme, indre- og ytrefilet, t-bonesteak, kjekjøtt, storfe-biffer og lokalproduserte pølser og gourmetkjøttboller.
Selskapet som frem til nå har satset på nedskjæring og foredling av såkalt "Lyngenlam", ønsker å nå ut til et større marked.
- Vi er ikke fornøyd med rekkevidden på våre varer i dag. Når man er en liten aktør som produserer mat utenfor de tradisjonelle kjedene, så er det vanskelig å nå ut i dagligvarebutikkene. Derfor vil vi etablere en nettbutikk hvor folk kan bestille og betale online, sier daglig leder og medeier Kirsti Sollid i Gourmet Lyngen AS til Nord24.no.
I hovedsak er det det Lyngen- og Tromsø-området som vil kunne bestille og få levert varene fra Gourmet Lyngen, men de utelukker ikke en utvidelse etter hvert.
- Til å begynne med vil distribusjonen rekke i dette området. Men vi leverer i dag en del varer med Hurtigruten, og etter hvert håper vi å kunne levere på alle stedene hvor Hurtigruten anløper, sier Sollid.
Sollid er en av tre gründere som står bak bedriften og som har aksjemajoriten i selskapet, men i tillegg har de fått med seg 16 lokale aksjonærer. Bøndene i regionen er på den måten selv sterkt inne på eiersiden, sier Sollid til Nord24.
(Illustrasjon: Gourmet Lyngen)