Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Starter salget av biler på nett

Ole Martin N. Evensmo

MøllerGruppen har tatt det første steget mot å selge sine biler på nett til faste priser.

ANNONSE

Bilbransjen er en av flere bransjer som så langt har sagt nei til netthandel, men nå tar MøllerGruppen første skrittet. Selskapet har åpnet en nettside der kunder fra sofaen hjemme kan kjøpe den lille Volkswagen Up-modellen som leasing-bil. Først når kunden skal hente bilen, må de besøke en forhandler.

- Dette er test og lær for oss, forteller Anita Svanes, informasjonssjef for Volkswagen. Etter hvert skal vi inkludere flere merker som Skoda og Audi og flere modeller, forteller hun til Netthandel.no.

 

- Planen er å gå videre til å selge ferdigspesifiserte, fastprisede biler som dermed kan leveres med kort frist, forteller Karl Fredrik Sjursen, prosjektleder i MøllerGruppen.

Dette er et et historisk brudd med en bransje som er kjent for mulighet til å prute på prisene.


vw up leasing nettside

vw up leasing nettside
På en lang, felles salgsside blir kunden ledet gjennom en prosess med å velge farge, hvor man vil hente bilen, valg av kjørelengde og mulighet for kjøp av utstyr, finanisering og forsikring. Til slutt gjennomfører man kjøpet ved å signere med BankID.

På kjøpssiden har MøllerGruppen gjort et moderne netthandelsgrep med å innføre en chat-funksjon.

Svanes forteller at MøllerGruppen tror de er først i Norge med salg av bil på nett - med et viktig unntak. Tesla har gjort mye på nye måter, blant annet salg til faste priser på nett.

 

MøllerGruppen selger fra før av bildeler og bilrekvisita i nettbutikkene Audibutikken.no, Volkswagenbutikken og Skodabutikken.

Del artikkel: