Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Store kart kobler sammen nett og butikker

Ole Martin N. Evensmo

Kappahl har lansert ny nettbutikk. Med store kart forsøker kjeden å lede salg til sine fysiske butikker.

ANNONSE

Den svenske kleskjeden Kappahl har åpnet ny nettbutikk - først i Sverige og nå nylig i Norge. Prosjektet har vært sterkt forsinket, ny nettbutikk skulle vært på luften våren 2014.

Det er to store nyheter i Kappahls nye nettbutikk. Den en er at de endelig har fått en responsiv nettside som fungerer godt på mobil.

Den andre nyheten er selskapets omnikanal-grep for å koble nettbutikken tettest mulig med de 375 butikkene selskapet har i Norden. Dette er en utfordring alle moderne handelsbedrifter har og de løser det på ulike måter. Mange aktører lar kunder bestille på nett og så hente i butikk, men da må man vite om den enkelte butikk har varen i riktig farge og størrelse.


Produktside med kart

Produktside med kart

Kappahl tilbyr foreløpig ikke det mange kaller "click and collect", men selskapet tilbyr en ny og veldig brukervennlig løsning for å la kunder kjøpe varen i en butikk.

Vanlige nettbutikker har en liste over butikker eller en egen side med lagerstatus i butikkene. Kappahls løsning er en av de mer brukervennlige løsningene som går lengre i arbeidet med å koble sammen butikk og nettbutikk.

På hver produktside i den nye nettbutikken viser Kappahl et stort kart, ferdig zoomet til område der brukeren er. På kartet vises alle Kappahl-butikker med en markør med tre intuitive farger. Røde markører betyr utsolgt, gule betyr at butikken har varen i noen størrelser, mens grønn betyr at alle størrelser finnes i butikken.

Åpenbart for å holde belastningen på serverne nede, hentes ikke lagerstatus for hvert produkt brukeren ser på før man klikker på "last kart".

Produktsidene i Kappahls nye nettbutikk skiller seg også fra konkurrentene med et veldig stort og skarpt produktbilder.

Del artikkel: