Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Storgrossist gjør NorgesGruppen enda litt grønnere

Storgrossist gjør NorgesGruppen enda litt grønnere
Asko blar opp 16 millioner kroner og sikrer seg 10 elektriske semitrailere. Ifølge Tesla-gründer Elon Musk kan en tom Tesla Semi klare 0-100 km/t på drøyt fem sekunder og tilbakelegge 800 kilometer på motorvei med full last.
Foto: Tesla
Bjørn Skomakerstuen

Asko blir første norske selskap som sikrer seg el-semitrailerne fra Elon Musk og Tesla.

ANNONSE

Miljø og bærekraft er to parametre innen handel som stadig blir viktigere.

Rett før julehøytiden dalte ned i skjul ble det klart at storgrossisten Asko har som første norske selskap har bestilt 10 Tesla Semi, skriver E24.

Blar opp 16 millioner kroner

Hver doning, som ble presentert av det amerikanske selskapet 17. november i år, koster 1,6 millioner kroner.

Det betyr på litt sikt at grossistens rundt 2000 kunder, med NorgesGruppens butikknettverk som største kunde, får levert dagligvarer på en «grønnere» måte.

- Vi jobber mot en ambisjon om å ha kun fornybart, og da tror vi elektriske og hydrogendrevne biler er det som kommer i fremtiden, sier Tore Bekken, administrerende direktør i Asko Norge, til økonominettstedet. 

Selv om det gjenstår en del ubesvarte spørsmål, ønsker grossisten å være tidlig ute. Ifølge Bekken kan man ikke vente med viktige beslutninger.

- Reservasjonen som er gjort er betinget. Bilene må selvfølgelig innfri kravene som stilles til effektiv og driftssikker bruk, sier han.  

Litt ventetid

Asko har i dag 600 lastebiler ute på veien. Dermed er det ifølge E24 ikke snakk om noen stor utskiftning av bilparken ved det annonserte kjøpet. 

Bekken håper å få bilene levert en gang i 2019, men tror det skjer i 2020.

Del artikkel: