Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stormberg sikrer seg visuelt med egen fotograf og det største studioet mellom Stavanger og Drammen

Stormberg sikrer seg visuelt med egen fotograf og det største studioet mellom Stavanger og Drammen
Fotograf Jan Rune Eide har lang fartstid i yrket. De siste fem årene har han vært ansatt i Stormberg for å skape et best mulig visuelt uttrykk for turtøyprodusenten i Kristiansand.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Å vise frem produktene som skal selges på best mulig måte er en stor utfordring - særlig på nett. Stormberg legger ned mye tid og penger i å skape et best og riktigst mulig bilde av seg selv.

ANNONSE

(KRISTIANSAND): Bilder blir bare viktigere og viktigere i kampen om å tekkes kundenes gunst og få dem til å handle hos nettopp deg.

Særlig er dette viktig for nettbutikkene, som ikke kan la kundene få se, ta og føle på varene før et eventuelt kjøp.

Stormberg har i dag nettbutikk og 50 fysiske butikker.

Og det er den erfarne fotografen Jan Rune Eide som har jobben med å visuelt få frem det beste i det som selges.


Det skytes både stillbilder og videoer i dette studioet. Ifølge fotograf Eide er dette det største fotostudioet mellom Stavanger og Drammen.

Det skytes både stillbilder og videoer i dette studioet. Ifølge fotograf Eide er dette det største fotostudioet mellom Stavanger og Drammen. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Ute og inne

- Det ligger mye arbeid bak det å fotografere alle produktene vi selger. Jeg bruker cirka 6-7 timer i uken med aktiv fotografering i dette studioet. Men det er bare selve fotograferingen, sier han til eHandel.com som er på besøk hos selskapet.

For det er atskillig flere timer som ligger bak før han kan trykke på utløserknappen på kameraet.

Produkter, modeller og logistikk generelt må være på stell før han kan gjøre det han er aller, aller best på. Til det har han en assistent som for ham er alfa og omega.


Jan Rune Eide forteller engasjert om arbeidet sitt for Stormberg. Her står han i en noe uvant posisjon - foran sitt eget kamera.

Jan Rune Eide forteller engasjert om arbeidet sitt for Stormberg. Her står han i en noe uvant posisjon - foran sitt eget kamera. Foto: Bjørn Skomakerstuen

- Og siden vi er en turtøyprodusent er jeg naturlig nok mye ute. Nå er jeg nettopp kommet inn etter en fotoseanse med en landskjent skikkelse her fra området, sier han litt hemmelighetsfullt.

- Og det er ikke lenge siden jeg var i Jotunheimen.

Fra dukker til modeller

De siste fire årene har Stormberg kun brukt levende modeller - gjerne selskapets egne ansatte og deres barn.

Dukkene som tidligere ble brukt står fortsatt i studioet, men er egentlig bare en slags påminnelse om hva som en gang var.

- Det blir så mye bedre med ekte mennesker. Mennesker kundene kan identifisere seg med. Mennesker som ligner på dem selv. Vi er på ingen måte et selskap som benytter oss av supervakre supermodeller, sier fotografen, som samtidig bruker tiden til å skryte litt av det enorme fotostudioet han har tilgjengelig.

- Det er meg bekjent det største studioet mellom Stavanger og Drammen. Kanskje også mellom Stavanger og Oslo, sier han og humrer muntert.


Det var en gang at disse dukkene ble brukt aktivt i fotostudioet. Nå står de der mer som minner om det som en gang var.

Det var en gang at disse dukkene ble brukt aktivt i fotostudioet. Nå står de der mer som minner om det som en gang var. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Endringer skjer fort

En av fordelene med egen husfotograf er at du vet hva du får - og at du kan få det når det trengs.

- Vi kan reagere raskt og gjøre endringer fortløpende, sier Eide. 

Se for deg følgende skrekkscenario: Selskapet ditt skal ha en fotoseanse og den eksterne fotografen du har avtalt med ringer inn og er syk. Kanskje han eller hun klarer å hoste opp en erstatter i løpet av en dag eller to. Og om du kan vente så lenge er det ikke gitt at kjemien med den nye fotografen stemmer, og at du ender opp som misfornøyd med det som leveres fra den nye og ukjente fotografen.

Da er det godt for Stormberg-gründer Steinar J. Olsen å vite at han har Eide på en armlengdes avstand.


Steinar J. Olsen

Steinar J. Olsen Foto: Bjørn Skomakerstuen

Del artikkel: