Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stort tap for Zalando etter Kinneviks salg

Stort tap for Zalando etter Kinneviks salg
Kinneviks daglige leder, Georgi Ganev.
Johanna Allhorn

Solgte aksjer for 5,5 milliarder kroner.

ANNONSE

Netthandelen Zalando falt med 9,4 prosent på børsen etter at storeieren Kinnevik valgte å selge et antall aksjer i selskapet tirsdag denne uken.

I følge vår søsternettside Ehandel.se reduserte investeringsselskapet sin andel i Zalando fra rundt 30 til 25,8 prosent, hvilket innebærer at selskapet solgte 16,7 prosent av sin beholdning. Det skal være snakk om 13 millioner solgte aksjer, til en verdi av 5,5 milliarder kroner.

- Står igjen som største eier

I følge en pressemelding fra Kinnevik var grunnen til salget at selskapet ville frigjøre kapital til andre investeringer. 

- Som et resultat av selskapets suksessfulle fremgang siden vår første investering i 2010 har Zalando vokst til å bli Kinneviks største investering. Beslutningen om å selge en liten del av vår egenkapital - vi står fortsatt igjen som Zalandos største eier - skal ses i lys av vår ambisjon om å opprettholde vår investeringstakt for å fortsette å utvikle vår portefølje mot en større andel private selskaper. Vi har stor tro på at Zalandos plattformstrategi kommer til å betjene selskapets kunder bedre gjennom å utnytte sine unike evner innen teknologi og logistikk, og Zalando passer usedvanlig godt inn i vårt mål om være en ledende børsnotert og vekstfokusert investor i Europa, sier Kinneviks daglige leder Georgi Ganev, i en pressemelding. 

I løpet av tirsdagen hentet Zalando seg noe inn igjen, og når børsen stengte for dagen lå selskapets aksjer på samme nivå som ved åpningen klokken ni. 

Del artikkel: