Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Storytel kjøper dansk lydbokkonkurrent

Netthandel

Det svenske lydbokforlaget Storytel kjøper opp Mofibo, Danmarks største bokstreamings-tjeneste, for 125 millioner svenske kroner.

ANNONSE

Med oppkjøpet av Mofibo kommer Storytel og administrerende direktør Jonas Tellander nærmere målet om en dobling av utenlandsomsetning i løpet av året, skriver Breakit.

Storytel har vind i seilene og har ifølge det samme nyhetsstedet opplevd en omsetningsøkning på 570 prosent ifjor i forhold til 2014. Ifølge en pressemelding fra Storytel betyr oppkjøpet en økning av utenlandsinntekter fra 19 til 28 prosent.

- Vi gjør dette for å ekspandere. For at vi fortsatt skal kunne jobbe bra i det danske markedet, sier Tellander.

Storytel er også tilstede på det norske markedet.

Norske Ebok skiftet eier ifjor

Ifjor sommer meldte Mediekonsernet Schibsted Forlag at de solgte Schibsted Forlag og eboksatsingen Ebok til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, som allerede eier Akademia og nettbutikken Haugenbok.no.

Vigmostad & Bjørke er et av Norges største forlag, og eier blant annet nettbutikken Haugenbok.no som de kjøpte i 2012.

– Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no og Akademika, som er Norges største akademiske bokhandel. Nå får vi også Norges største e-bokhandel. Det passer veldig godt inn hos oss, sa Arnstein Bjørke fra Vigmostad & Bjørke i en pressemelding.

Bakgrunnen for salget i fjor var at Schibsted ønsket å fokusere på online rubrikk globalt, samt å utvikle digitale mediehus.

(Foto: Daniel Roos/Storytel/pressefoto)

Del artikkel: