Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Strex kaster seg for alvor inn i mobilbetalingskampen

Netthandel

Strekker hals og tar opp kampen mot blant annet Vipps, mCash og MobilePay.

ANNONSE

Det som i all hovedsak skiller dem fra de ovenfornevnte konkurrentene er at kjøpene du foretar deg belastes mobilregningen din - ikke bankkortet ditt.

Strex er derfor tilgjengelig for alle som eier en mobiltelefon -  uansett type telefon og mobilabonnement. Dermed kan 4, 2 millioner norske mobilkunder betale for varer og tjenester uten bankkort - og uten å måtte laste ned nye betalingsapper.

Direct Payment

Mer enn 1,6 millioner brukere benyttet tjenesten i 2015. Nå skal selskapet nå ut til enda flere forbrukere og brukersteder gjennom løsningen Direct Payment. Løsningen er enkel for brukerstedene å innlemme i sine apper og nettsider, og gir på den måten kundene et raskt og brukervennlig betalingsalternativ.


Hege Kosberg

Hege Kosberg

– Hovedforskjellen på Strex og de øvrige løsningene på markedet er at forbrukerne ikke trenger å forholde seg til banken, forteller Hege Kosberg, daglig leder i Strex, i en pressemelding.

– For brukerstedene betyr det en betalingsløsning som er enklere å implementere, mens det for forbrukerne betyr enda enklere betaling som skjer via mobilregningen.

Kosberg sier at de med Direct Payment styrker tilbudet i et marked med stadig hardere konkurranse.

Alle transaksjoner som gjøres via Strex identifiseres gjennom brukernes telefonnummer, med kundeinformasjon som mobiloperatørene allerede har.

Schibsted-samarbeid

Løsningen til Strex består av to produkter: SMS Betaling og Direct Payment. Schibsted er første mediehus som tar i bruk Direct Payment.

Nettopp enkelheten i løsningen er årsaken til at Schibsted valgte å inngå samarbeidet med Strex.

– For et fremtidsrettet mediehus som Schibsted står brukeropplevelsen helt sentralt, sier Christer Lovær, administrerende direktør i Schibsted ePayment AS.

Lovær sier Schibsted ønsker å tilby kundene sine de enkleste og mest brukervennlige tjenestene, også når det kommer til betaling.

– I Strex vil vi gjøre hverdagen enklere for forbrukeren. Mange av oss synes ny teknologi er spennende, men folk flest ønsker likevel å benytte det raskeste og enkleste betalingsalternativet. Strex krever ikke nedlasting av betalingsapp eller registrering av kortdetaljer, og vil derfor i mange tilfeller være den raskeste og mest brukervennlige betalingsmetoden, sier Hege Kosberg.

Eies av telegiganter

I dag er Strex tilgjengelig hos blant annet EasyPark, Skyss, AtB, Fortum, Beat, COWI og en rekke veldedige organisasjoner.

Strex eies av Telenor og Telia, og har i dag også avtale med Talkmore, Djuice, Dipper, Chess, Ice.net, Network Norway, One Call, My Call. Hello Norway og Chili Mobile.

(Foto: EasyPark)

Del artikkel: