Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Studie knuser gammeldagse kjønnsstereotypier - menn shopper mest

Kundene forlater Flügger etter IT-trøbbel
Ny studie viser at menn shopper oftere enn kvinner, både på nett og i tradisjonelle butikker.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Ny studie avviser gammeldagse kjønnsstereotypier om at shopping er en kvinnedominert aktivitet.

ANNONSE

En ny studie gjort av First Insight, et globalt teknologiselskap, avviser nå stereotypien om at shopping er en kvinne-dominert aktivitet. Det viser seg at menn shopper oftere enn kvinner både online og i tradisjonelle butikker.

Resultatene fra rapporten ble presentert under ukens New York konferanse, NRF Retail's big show, som gikk av stabelen 13-15. januar.  

I rapporten "The Arrival of the New Male Power Shopper", har 53 prosent av de mannlige respondentene svart at de shopper seks ganger eller mer på Amazon i måneden, som er 8 prosent mer enn hva de kvinnelige respondentene svarte. 

Shopper oftere hos Gucci enn kvinner

En lignende trend var også å finne i de mer tradisjonelle detaljhandelskategoriene, hvor 25 prosent menn versus 15 prosent kvinner rapporterte å ha shoppet seks eller flere ganger i måneden på kjøpesenter. I luksusbutikker som Gucci og Prada svarte også 19 prosent av mennene og ha shoppet seks ganger eller oftere i måneden, sammenlignet med bare 5 prosent av kvinnene.

- Vi ser et betydelig skifte i menns handlevaner, som knuser mange av de gamle kjønnsstereotypiene. Menn shopper nå mer og øker hyppigheten av kjøp online- og i butikk over hele linja, noe som begynner å danke ut kvinner i mange kategorier, sier Greg Petro, CEO i First Insight, i en kommentar til rapporten. 

Ingen kvinne-dominert aktivitet lenger

Studien vier også at menn sammenligner priser i større grad enn kvinner, samtidig som de også har tatt igjen kvinner når det kommer til mobil kjøp. 

- Det er tydelig at detaljistene må riste av seg misforståelsen om at shopping er en kvinne-dominert aktivitet, når vi nå går inn i 2019. Spesielt når flere menn tar i bruk den siste teknologien og de siste elektroniske verktøyene for å finne de beste prisene. 

Del artikkel: