Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sure toner i regnskapet for Europas nest største musikkaktør

Sure toner i regnskapet
Det er tydeligvis ikke lett å tjene penger på å selge musikkinstrumenter og dertilhørende utstyr i Norden. Music Holding Retail har de to siste årene tapt nesten 65 millioner kroner. Her fra 4Sound-butikken i Kongens gate i Oslo - en av totalt 13 butikker i Norge.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Tross en omsetning på nesten 860 millioner kroner tapte selskapet nesten 27 millioner kroner før skatt i fjor.

ANNONSE

Det er tydeligvis vanskelig å tjene penger på salg av musikkinstrumenter i Norden.

Fallende priser, pressede marginer og valutautfordringer har ifølge eierselskapet vært avgjørende for de svake resultatene.

Music Retail Holding (MRH) har med sine 37 butikker - hvorav 13 i Norge - og nettbutikker i hele Norden, de to siste årene tapt nesten 65 millioner kroner.

Massivt tap

Totalt har selskapet i løpet av de siste 10 årene tapt nesten 170 millioner kroner, skriver Finansavisen.

I fjor omsatte selskapet musikkinstrumenter og annet lydutstyr for 856,2 millioner kroner. Av dette utgjorde nettsalg omkring 100 millioner kroner.

Likevel satt de igjen med et tap på nesten 27 millioner før skatt. Dette er likevel en bedring fra året før da de tapte 37,5 millioner kroner før skatt.

Største eier i MRH er NorgesInvestor med 52,3 prosent eierandel.

Har tatt grep

Ifølge årsberetningen fra selskapet er det nordiske markedet preget av fallende priser og pressede marginer. I tillegg skal selskapet, i likhet med en rekke andre norske aktører, ha slitt med valutautfordringer de siste par årene.

Men selskapet allerede har tatt grep for å bedre på tingenes tilværelse.

I fjor ble lønnskostandene redusert med 12 millioner kroner, og all netthandel ble sentralisert i Sverige. Målet er en resultatforbedring på 15-25 millioner kroner i løpet av perioden 2017 til 2019.

MRH merker som de fleste andre at netthandelen er økende. Derfor er de ikke fremmed for tanken om en utvidelse av netthandelsnedslagsfeltet som i dag bare innbefatter de nordiske landene. Styret i MRH vurderer å gå videre ut i Europa.

På ingen som helst måte en feil tanke tatt i betraktning at MRH er den nest største aktøren i sin bransje i Europa.

Størst i Norge

4Sound er forøvrig Norges største musikkjede.

I fjor omsatte de 13 fysiske butikkene og nettbutikken for 221 millioner kroner.

Del artikkel: