Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svensk elektrogigant rundet fem milliarders-grensen

Svensk elektrogigant rundet fem milliarders-grensen
- Forenklinger muliggjør lavere kostnader - noe som gir et enda mer attraktivt kundetilbud - og som dermed munner ut i fortsatt god lønnsomhet, sier NetOnNet-sjefen Susanne Ehnbåge.
Bilde: NetOnNet
Bjørn Skomakerstuen

NetOnNets rendyrking av Lagershopper, og en sterkere norsk krone, gir positive utslag i årsberetningen.

ANNONSE

Den svenske elektrogiganten, som tidligere gikk under navnet Siba, endte opp med elektrosalg for mer enn fem milliarder svenske kroner i fjor.

Det er en omsetningsøkning på småpene 25,8 prosent.

Driftsresultatet endte på 78.9 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Susanne Ehnbåge: Fra trainee til toppsjef i Netonnet Group på 13 år

Lagershop-suksess

Mye av æren for suksessen skyldes konseptet som NetOnNet-sjefen Susanne Ehnbåge har vært konsekvent på; Lagershoppene.

Så langt har de etablert 33 fysiske lagerbutikker hvor kundene kan gå inn og titte, hente varen på lageret for så å reise fornøyde hjem. I tillegg er de gode på nett.

- 2016 avslutter et av selskapets mest begivenhetsrike år. Og vi fryder oss over å kunne levere enda et positivt resultat. Økt omsetning, en sterkere norsk krone og større, fysisk tilstedeværelse på flere steder slår også positivt ut for netthandelen, sier konsernsjef Susanne Ehnbåge.


Susanne Ehnbåge.

Susanne Ehnbåge. Foto: Frank Brenna

Skrudd på investeringskranen

En annen ting som gjør fjoråret spesielt for Ehnbåge er økningen i antall kroner investert i utviklingen av eget selskap.

Mens det i 2015 ble investert 25 millioner svenske kroner, ble dette tallet økt til 61,8 millioner svenske kroner i fjor.

- Investeringene er først og fremst gjort i det syv nye Lagershoppene som ble åpnet i oktober og november i fjor. En del ble også brukt i forbindelse med at vi byttet forretningssystem. Investeringene i fjor og i år danner grunnlaget for en langsiktig, lønnsom vekst, sier Ehnbåge.

Populær dame i populært selskap

Susanne Ehnbåge og selskapet hennes har en høy stjerne blant folk i Sverige.

I fjor, under Swedish Brand Award, ble NetOnNet kåret til Sveriges sterkeste varemerke.

I år sikret den driftige kvinnen seg nok en fjær i hatten.

Under årets Retail Awards i Sverige ble hun kåret til årets svenske leder. Et av poengene som ligger til grunn for utmerkelsen er at hun på relativt kort tid har snudd selskapet rundt fra negative til positive resultater.

Videre begrunner juryen tildelingen på bakgrunn av følgende:

«Susanne har skapt en dynamikk i ledelsen hvor alle er fokusert på samme mål. Gjennom tydelige mål og konstant oppfølging skapes resultater. Hun har også jobbet hardt for å øke kvinneandelen og ansatte med minoritetsbakgrunn i selskapet. Nesten halve ledelsen er kvinner, mens cirka 25 prosent av de ansatte har minoritetsbakgrunn. De ansatte oppfatter Ehnbåge som effektiv, positiv og resultatorientert uten at det går på bekostning av enkeltmennesker. Av de ansatte omtales hun som veldig omtenksom».

- En dårlig leder er en som setter seg selv i sentrum, sa Ehnbåge til den svenske arrangøren.

Del artikkel: