Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svensk matsvinn-startup etablerer seg i Norge – får hjelp fra norske investorer

Svensk matsvinn-startup etablerer seg i Norge – får hjelp fra norske investorer
Foto: Pressefoto fra Deligate
Ole Martin N. Evensmo

Enorme mengder mat kastes før den i det hele tatt kommer hjem til kundene. Svensk startup forsøker å gjøre noe med problemet. Med på laget har de fått norske investorer.

ANNONSE

Hvert år kastes det i matindustrien, dagligvarehandelen og hjemme hos norske forbruker over 350 000 tonn spiselig mat.

Av dette kastes 60 000 tonn i butikkleddet. Det er dette matsvinnet tech-selskapet Deligate ønsker å gjøre noe med.

Deligate har utviklet et verktøy som gjør det lettere for de ansatte å identifisere varer med kort best-før-dato. Tjenesten er ifølge Deligate i bruk i omkring 160 matbutikker i  Sverige. Også her i Norge har flere matbutikker i løpet av de siste ukene begynt å ta tjenesten i bruk. Selskaper som Coop, Rema 1000 og ICA står på kundelisten.

- Med vår tjeneste kan personalet senke prisen eller gi bort maten, så den ikke havner i søppelkassen, forklarer Adam Vikström, en av gründerne bak svenske Deligate i en pressemelding.Adam Vikström går til kamp mot matsvinn i norske butikker. Bilde: Pressefoto fra Deligate

- Resultatene er tydelige i form av redusert matsvinn og arbeidstid. Vi ser at butikkeiere har en vilje til å jobbe mer med disse problemstillingene i Norge, fortsetter han.

I forbindelse med etableringen i Norge tar selskapet inn 150 000 USD fra det norske investeringsselskapet Katapult Accelerator. Katapult er et investeringsfond og et akseleratorprogram i Oslo med fokus på “impact tech”, selskaper som har en positiv sosial eller miljømessig påvirkning.

Del artikkel: