Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svensk øko-veganer satser i Norge

Svensk øko-veganer satser i Norge
Netthandel

Svensk selskap frir til norske konsumenters interesse for økologisk og vegansk mat.

ANNONSE

Mat som netthandelsvare øker stadig i popularitet.

For en tid tilbake skrev Netthandel.no at de fire store norske aktørene ifjor omsatte for mer enn 830 millioner kroner.

Og flere skal det bli om beinet det kommende året.

Svensk selskap satser i Norge

Svenske Naturalbox & Ecoliving Int. AB, med nettsidene Ecoliving.se og Naturalbox.se, klargjør sitt inntog på det norske mat- og helsekostmarkedet. De anser ikke seg seg selv som et matkasse-selskap, men som et boks-selskap hvor kundene kan abonnere på enten Naturalbox eller Veganbox.

- Tanken er å gi kundene inspirasjon og kunnskap for å leve sunnere og mer i tråd med naturen, sier gründer og daglig leder Alicja Chlebna til Netthandel.no.

- Når jeg sier vi ikke er et matkasse-selskap er det fordi vi fokuserer på økologiske og veganske helseprodukter som rawfood og superfood. Vi vil gi folk muligheten til å teste og spise nyttig gjennom å lage smoothies og detox- og helse-juicer. Vi sender ikke fersk mat, sier Chlebna.

Hun sier videre at Norge er viktig for dem, og at de allerede selger og sender en del ting over grensen.

Ifølge Chelbna planlegger de i løpet av de neste to-tre månedene å sette sammen en gruppe som utelukkende skal fokusere på selskapets netthandel og markedsføring i Norge og Norden. Planen er at hvert enkelt land på sikt vil ha en «ambassadør».

«Politisk» drahjelp

Det svenske selskapet er ingen tung aktør, men har den siste tiden fått en del omtale i media etter at det ble kjent at Per Schlingmann, tidligere sjefsstrateg i det svenske politiske partiet Moderaterna, er gått inn som deleier og den som skal stake ut den videre kursen.

- Ja, vi er små. Selskapet er bygget opp organisk, og jeg har tidligere takket nei til ekstern kapital. Jeg ville bygge opp selskapet forsiktig. Ikke tjente jeg penger, ei heller tapte jeg penger i starten. Men de siste to årene har har det begynt å bære seg økonomisk. Det var viktig for meg å ha «proof of concept» og være lønnsom før jeg vokste meg større, sier Chelbna.

Tror på Norge

Chelbna sier at de også vurderer å opprette et separat selskap i Norge på grunn av at vi ikke er med i EU. Norge og EU har forskjellige regelsett med tanke på mat- og helseprodukter.

- Vi regner med at Norge blir vårt viktigste marked sammen med Sverige i løpet av 6-12 måneder. I september lanserer vi våre egne produkter med økologisk og vegansk protein sammen med Superfoods. Det kommer til å være veldig viktig for vår ekspansjon i Norge, Danmark og Finland, sier hun avslutningsvis.

(Foto: Naturalbox)

Del artikkel: