Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svenske DogBuddy lanserer Airbnb for hunder i Norge

Svenske DogBuddy lanserer Airbnb for hunder i Norge
Foto: DogBuddy.com
Netthandel

Tjenesten som er tilgjengelig i syv europeiske land har vært hjulpet frem av Candy Crush-penger.

ANNONSE

Tjenesten som ble lansert i Norge tirsdag denne uken gjør at hundeeiere kan velge og vrake blant nøye utvalgte og godkjente hundepassere som kan ta vare på hunden din når behovet melder seg.

Kun 5-10 prosent av de som melder seg til hundepassertjeneste blir godkjent for jobben, skriver selskapet på sin nettside.

Norge er land nummer syv

- Norge var neste land ut på listen vår, sier DogBuddy-gründer Richard Setterwall til Netthandel.no på telefon fra London.

Foreløpig er det hundeeiere i Oslo og Akershus som kan benytte tjenesten.

Ifølge DogBudddy er det anslagsvis 90 000 hunder som befinner seg der. På litt sikt skal hele Norge innlemmes.

Det var i London det hele startet for Setterwall i juli 2013.

Etter flere år som konsulent ønsket han å gjøre noe helt annet. Han flyttet til London, mens hunden hans ble værende igjen i Sverige. Dette var kimen til ideen som i dag er rullet ut i Storbritannia, Spania, Italia, Frankrike, Tyskland, Sverige og Norge.

Totalt er nå nesten 350 000 europeiske hundeeiere registrert som brukere av tjenesten.

Candy Crush-investorer

Setterwall ønsker ikke å gå ut med omsetningstall.

Men han sier at det totalt er investert seks millioner euro - eller drøyt 54 millioner norske kroner - i selskapet siden oppstarten for snart fire år siden.

Den største investoren er Sweet Capital, investeringsselskapet Candy Crush-gründerne etablerte da spill-suksessen virkelig var et faktum.

Ellers er det ifølge Setterwall flere svenske industri-ikoner som har skutt inn penger i konseptet.

- Vi tjener ennå ikke noen penger. Så vi er helt avhengig av investorene. Vi prioriterer fortsatt vekst, sier Setterwall til Netthandel.no.

Hundenes Airbnb

Konseptet er skodd over samme lest som delingstjenesten Airbnb. De som ønsker å passe en hund oppretter en brukerkonto, hvor hundeiere som trenger «hundevakt» kan sjekke hvem de ønsker å overlate sin firbeinte venn til.

Hundepaserne blir «ratet» av brukerne. I tillegg til dette må de bestå en omfattende hundetest utført av DogBuddy før de får lov til å passe andres hunder.

- Vi har vokst med nesten 300 prosent i året siden vi startet, sier Setterwall.

Nordisk tilnærming

I fjor lanserte han konseptet i hjemlandet Sverige. I løpet av de to siste månedene har de vokst med 50 prosent - i måneden - hos vårt broderfolk.

- Norge og Sverige er veldig likt på mange måter. Og Norden peker seg ut som et vokende marked med et stort potensial. Folk har penger, mye fritid og dyr. Gjerne hunder. Og det er ikke alle som mener kennel er det beste for hunden når eieren drar på utenlandsferie, sier Setterwall, som har stor tro på suksess i Norge.

- For mange er hunden å regne som et barn.

Planer om en videre nordisk utrulling i Danmark og Finland er klare.

PS: Ifølge DogBuddy er det over 75 millioner hunder i Europa, noe som betyr at om lag en av fire husholdninger har en hund

(Foto: DogBuddy.com)

Del artikkel: