Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

«Svenske» Jollyroom økte omsetningen med lekne 187 millioner kroner i 2015

Netthandel

Barne- og babyprodukter er god butikk for Ole Sauar, som opplevde en omsetningsøkning i Norge på 112 prosent fra 2014 til 2015.

ANNONSE

Jollyroom selger barne - og babyprodukter på nett i Norden. I Norge er bedriften representert med nettbutikken Jollyroom.no.

Jollyroom ble etablert av Komplett-gründerne i 2010, og har siden den gang etablert en ledende posisjon i Norden.

Total omsetning ifjor endte på 391,7 millioner svenske kroner.

Og større skal de bli ifølge gründer og konsernsjef Ole Sauar (37).

- Vi har hatt en eventyrlig vekst så langt i 2016, og er nå en ledende aktør i Norden. Vi skal et stykke over 600 millioner i 2016, sier Sauar.

Og året etter det har han én milliard som omsetningsmål.

- Vi vokser kraftig i hele Norden. Grunnlaget er lagt - og så langt ligger vi godt foran skjema i forhold til målsetningen. Det er dog viktig for oss å vokse fremover med fortsatt lønnsom vekst. Vi avslutter derfor samarbeidet med leverandører som ikke bidrar positivt til vår lønnsomhet, sier Sauar.

Enorm vekst i Norge

Satsingen i Norge blir stadig viktigere for selskapet. I 2014 omsatte Jollyroom for 54 millioner norske kroner hos norske kjøpere. Dette økte til 114,8 millioner kroner i fjor - en pen omsetningsøkning på 112 prosent.

- Norge er vårt nest største marked, og vårt mål er å øke våre andeler kraftig i det norske markedet fremover. Den sterke veksten har fortsatt i 2016, og vi ser at stadig flere kunder finner veien til Jollyroom. Hele markedet er i endring, og stadig flere bytter ut fysiske butikker med netthandel. I denne forandringen er Jollyroom en vinner, forklarer Sauar.

SAP gir suksess

Etter å ha byttet forretningssystem to ganger under reisen med Komplett (1996-2011), valgte gründerne SAP som forretningssystem fra dag én i Jollyroom.

Bakgrunnen var enkel. Jobben med å bytte system den dagen varer for 10-20 millioner om dagen skal ut av systemet blir for krevende.

- Derimot har det vært krevende å bruke samme datasystem som Volvo i startsfasen. Det er først nå i 2015 og 2016 vi begynner å hente ut effektene av dette, og vi forventer at det blir en stor konkurransefordel i framtiden. Netthandel handler mye om IT-systemer og logistikk. Har du ikke de riktige systemene og rett kostnadsnivå overlever du ikke fremtidens konkurranse-situasjon sier Sauar.

Ole Sauar, konsernsjef og gründer, kontrollerer selskapet med en eierandel på 60 prosent. Egmont har kommet med på eiersiden de siste årene og kontrollerer 36 prosent. De andre Komplett- gründerne med Eric Sandtrø i spissen kontrollerer fire prosent gjennom deres netthandels-satsing Fjellsport Group.

Erfaren mann i Norge

Sauar har 20 års erfaring med netthandel. Han etablerte en av norges første nettbutikker - Viking Computer i Arendal i 1996. Bedriften fusjonerte med Komplett i Sandefjord i 1999.

Etter en periode som leder av Komplett sine fysiske butikker i Norge tok Sauar ansvaret for oppbyggingen av Komplett i Sverige og Danmark fra år 2000 til 2009. I 2010 ble Jollyroom Group etablert i Göteborg.

(Foto: Anton Hannedahl/Jollyroom)

Del artikkel: