Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svensknorsk matkassegigant inntar finske markedet

Linas Matkasse / Adams Matkasse / Sannan Ruokakassi / RetNemt
Ole Martin N. Evensmo

Carolinas Matkasse som eier svenske Linas Matkasse og norske Adams Matkasse er fortsatt sultne på vekst. De investerer nå i Keittiökaveri som samtidig bytter navn till Sannan Ruokakassi.

ANNONSE

Carolinas Matkasse er ikke bare tilstede i Norge og Sverige, men også i Nederland med merkevarenavnet Mathijs Maaltijdbox. Nå står altså de tusen sjøers land og nettbutikken Sannan Ruokakassi for tur.

I fjor omsatte matkasseselskapet for over én milliard svenske kroner, hvorav omtrent 30 prosent var på det norske markedet. Konsernet har sin opprinnelse i Sverige, men ble i fjor kjøpt opp av det norske investeringsselskapet Herkules.

I Finland er netthandelen relativt beskjeden sammenliknet med sine nordiske naboer. Likevel har Keittiökaveri gjort det bra.

- Vi har i løpet av våren garantert vært det raskest voksende selskapet i matbransjen i Finland, sier Keittiökaveri-gründer og daglig leder Susanne Lindroos i en pressemelding. Med navnebytte og mer økonomiske muskler håper Lindroos på mer suksess.

- Nå vet vi at det finnes en etterspørsel etter matkasser i Finland og våger å satse på fortsatt sterk vekst, fortsetter Lindroos.

Det er foreløpig ikke kjent hvor stor eierandel Carolinas Matkasse får i det finske selskapet og hvor mye de betaler for det finske vekstselskapet.

Del artikkel: