Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sverigeflopp for Nille, som overtas av storbank for å unngå konkurs

Nille gir opp i Sverige - retter fokus mot Norge
Foto: eHandel.com
Magnus Hjelle

Banken går inn som eier og henter inn styreleder fra Varde Hartmark.

ANNONSE

Eierne, det britiske oppkjøpsfondet BC Partners vil ikke lenger spytte inn mer penger til Nille. DNB går nå inn som eiere av lavpriskjeden for å redde selskapet fra konkurs og sikre egne lån. 

Deler av oppkjøpet ble finansiert av oppkjøpet BC Partners gjorde fra de tidligere eierne, oppkjøpsfondet Herkules. 

I Norge har Nille over 360 butikker, men de mislyktes i Sverige der de hadde rundt 30. I august bestemte Nille at den svenske delen av virksomheten skulle avvikles. 

Nille er attraktivt posisjonert i Norge

Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB sier i kommentarer til DN at Nille er attraktivt posisjonert i et segment i god vekst i Norge og at DNB setter inn sin faste ryddemann Reidar Mueller, partner i konsulentselskapet Varde Hartman, som styreleder i Nille. 

- Han var også inne i Kid. Vi setter på de beste folkene og så prøver vi å snu virksomheten, sier Midteide.

I spørsmål fra DN om hva som skal til for å snu virksomheten svarer Mueller at det handler om tydelige målsetninger og en god strategi.

Administrasjonen og butikkselgerne må levere hver dag

– Det som er gjengs for ethvert selskap, er å ha tydelige mål og tydelige strategiske planer for hvordan man skal vokse og tjene penger. Så må man være lojal og tro mot de planene og sørge for at administrasjonen og butikkselgerne leverer til kundene hver dag, hver time, sier Mueller.

Ifølge DN omsatte Nille for 1,7 milliarder kroner i 2016. Den gang endte resultatet på 52 millioner kroner. Det var det første året siden 2012 at lavpriskjeden leverte positivt resultat og Nille har hatt en tøff periode hvor de har værtt i brudd med lånebetingelsene. 

Del artikkel: