Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Systemet fantes ikke - derfor lagde nettgründerne det selv

Systemet fantes ikke - derfor lagde nettgründerne det selv
Teamet bak Hydra, fra venstre: Alf Kristian Amundsen (CEO), Marius Hermansen(gründer) og Bjørn Kenneth Hansen(gründer) vil hente 12 millioner gjennom crowdfunding-plattformen Dealflow.no.
Foto: Hydra
therese.karlsrud.haugen

Skal hente 12 millioner i emisjonsrunde for å effektivisere netthandel.

ANNONSE

Etter å selv ha revet seg i håret over problemer med systemer innen netthandel, har en liten gjeng med netthandelsgründere nå laget sitt eget system. Tjenesten heter Hydra og tilbyr et nytt og helhetlig ERP-system til digital handel. 

- IT-, salgs-, logistikk-, markedsføringssystemer som bare leverer stykkevis og delt har opp igjennom gitt oss store frustrasjoner, samtidig som de har drevet kostnadene i taket. Det systemet vi ville ha fantes ikke, og derfor har vi nå laget og testet det på egne selskaper, sier CEO og medgründer i Hydra, Alf Kristian Amundsen, i en pressemelding. 

12 millioner i emisjon

Gjengen bak den nye plattformen er blant annet gründeren av nettbutikken Proteinfabrikken.no Bjørn Kenneth Hansen, samt Marius Hermansen og Alf Kristian Amundsen, som alle har 20 års erfaring fra bransjen. Nå vil de hente 12 millioner gjennom crowfunding-plattformen Dealflow.

Hydra verdsettes i dag til 55 millioner, og utsteder nå inntil 1 090 910 aksjer til en pris på 11 kroner per aksje med minimumstegning på 300 aksjer. 

- Vi retter oss inn mot godt etablerte butikker, hel- eller halvdigitale. Nær sagt alle som driver handel i dag, driver jo digitalt i noen grad, sier Amundsen.

Krevende marked

Hydra er ment for at butikkdrivere skal kunne konsentrere seg om selve produktene og forretningsutviklingen, og gir sanntids-innsikt slik at eierne enkelt skal kunne øke sine marginer.

- Pristransparensen har satt et enormt konkurransepress på alle som driver netthandel. Samtidig er det så utrolig lett å kollapse i logistikk, IT og markedsføring. Og ikke minst de daglige beslutningene på prissetting og kampanjeprodukter. Nettopp derfor er en tjeneste som Hydra sårt tiltrengt, sier medgründer Marius Hermansen, i en pressemelding.

Testkjørt i 2,5 år 

Gründerne bak Hydra samarbeider med EVRY, Amazon, Svea, Klarna, Collector og Outstaffing AS, og plattformen har allerede blitt testkjørt i 2,5 år. Nå har de både små og mellomstore netthandelsbedrifter live, hvor den største er Proteinfabrikken med nærmere 100 000 ordrer inn per år og over 100 millioner i årlig omsetning. 

Ambisjonen til gründerne i tiden fremover er å ta i bruk kunstig intelligens for blant annet prisfastsettelse og innkjøp. Annen automatisering for mersalg og oppsalg er også forberedt og under aktiv utvikling.

- Hydra skal være en spydspiss for bruk av kunstig intelligens i digital handel. Med kunstig intelligens vil plattformen i fremtiden kunne lære seg hvilken pris kundene konverterer på, og når på døgnet man får konvertering til forskjellige priser, sier medgründer Bjørn Kenneth Hansen, i en pressemelding. 

Del artikkel: