Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tapte «bare» 4,3 millioner kroner

Ole Martin N. Evensmo

CDON Group har i lang tid tapt mye penger. En fersk kvartalsrapport viser store forbedringer. I løpet av årets første tre måneder gikk selskapet 4,3 millioner svenske kroner i minus etter skatt.

ANNONSE

I tilsvarende periode i 2013 tapte selskapet 17,3 millioner svenske kroner. Paul Fischbein som er administrerende direktør i det svenske selskapet er godt fornøyd med starten på det nye året.

- 2014 har begynt bra for CDON Group; vi leverer en vekst på 10 prosent, et positivt driftsresultat i det sesongmessig svake kvartalet, samt en forbedring av kontantstrøm på nesten 159 MSEK sammenliknet med samme kvartal i fjor. Sport & Helse fortsetter å vise en høy vekst, 30 prosent og stabile marginer. Hjem & Hage hadde et sterkt salgskvartal og økte salget med 26 prosent.

Nettoomsetningen endte på 1 133 millioner svenske kroner. Bruttoresultatet ble 169 millioner svenske kroner, noe som gav en bruttomargin på 14,9 prosent mot 14,1 prosent i bruttomargin i 2013.

Selskapet som er til stede i Norge med nettbutikkene CDON, Tretti, Members, Nelly, Room21, NLY Man, Lekmer og Gymgrossisten har ikke bare forbedret sine økonomiske resultater, men kan også se tilbake på en innholdsrik start på det nye året:

  • CDON kjøpte varemerket Carena.
  • CDON lanserte NLY Man som en avart av nettbutikken Nelly for å styrke satsingen på mannlige kunder. I tillegg ble Nelly og NLY Man lansert i Belgia og Polen
  • CDON sin tyske nettbutikk Bodystore.de endret navn til Gymsector.com for å gi selskapet en helhetlig satsing utenfor Norden under ett varenavn.
  • CDON meldte at de skal pilotteste sin egen betalingsløsning.

Konsernets motebutikker Nelly, NLY man og Members økte salget, mens CDON og Lekmer minsket omsetningen. Her er omsetning fordelt på de ulike segmentene for årets første kvartal:

CDON 1.kvartal 2014

(Foto: CDON Group)

 

Del artikkel: