Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

TechCrunch: - Hold et øye med Norge

Netthandel

Tech-nettstedet trekker frem flere gode norske eksempler som del av et økende og stadig bedre start up-miljø i Norge.

ANNONSE

TechCrunch, et av verdens mest anerkjente nettsteder på teknologisk utvikling og nyheter, skriver i en artikkel at Norge i løpet av de siste fem årene har gått fra nærmest ingenting til å bli et spirende økosystem når det dreier seg om start ups og miljøet rundt dem med privatinvestorer og statlige kroner.

«Keep an eye on Norway: Its startup scene is about to go huge», lyder tittelen på artikkelen.

TechCrunch konstaterer at offentlig veiledning og økonomisk støtte gjennom Innovasjon Norge og investormiljøer som Angel Challenge, er svært god sammenlignet med andre land.

I tillegg har oppstart-miljøet blitt mye større og mer inkluderende.

Drone følger dine bevegelser

Tech-nettstedet trekker frem fem norske start ups som de mener har utmerket seg. Futurehome, No Isolation, Staaker, Nabobil og MiniPro.

Staaker, som har utviklet en drone som følger deg og dine bevegelser, er et konsept TechCrunch har tro på. Med en kontrollenhet rundt håndleddet vil en drone følge deg når du er i skibakken, på seilbåten eller setter utfor en fjelltopp på sykkel.

«Wear an armband and your drone will fly slow (or fast) circles around you as you make a half-hearted attempt at avoiding to kill yourself on the ski slopes. Very impressive tech; if you’ve not heard of Staaker yet, don’t worry; soon, you won’t be able to avoid it», er den friske kommentaren fra tech-nettstedet.

Ole Jørgen Seeland, grunnlegger og daglig leder i Staaker, er godt fornøyd med å bli nevnt som en spennende, norsk nykommer. Men han ser lenger enn sin egen nestetipp.

- Det er jo stas at TechCrunch skriver om oss. Men enda viktigere i mine øyne er det at Techcrunch ser den store transformasjonen som skjer i Norge, sier Seeland til Netthandel.no.

Han sier det er en stor grasrotbeveglse som driver med mye spennende innovasjon i Norge for tiden. Nå håper han at staten kommer på banen og for alvor ser verdiene i det som skapes.

- Så nå er det viktig at den norske stat også kommer på banen og legger til rette for både investorer (med å gjøre det mer gunstig for de å investere i oppstartselskaper vs eiendom), og legger til rette for at opsjoner i selskaper blir beskattet på en annen måte, sier han avslutningsvis.


Foto: Daniel Tengs/Staaker

(Foto: Daniel Tengs/Staaker)

Del artikkel: