Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Techselskapet Freetrailer vil satse i Norge med utleie av gratis tilhengere - jobber allerede med Ikea

Ikea-topp: - Et av problemene våre er at vi er et produkt av personbilrevolusjonen
Foto: Ikea/pressebilde
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Det danske selskapet har blitt store på å selge utleietilhengere til varehus, noe som gjør at kundene får et ekstra tilbud når de trenger å få hjem varene sine.

ANNONSE

Selskapet har gjennom samarbeidet med Ikea, vist at det er et marked for Freetrailer i Norge. De skal nå utvide konseptet og ta inn flere partnere. 

Kundene blir med Freetrailer tilbudt gratis utleie av en tilhenger i opp til tre timer. For reservasjon på nett må kunden betale 29 kroner. Leie utover de tre timene koster 99 kroner per påbegynte tre timer. Tjenesten skjer via en app. Selv om tilhengerne står ved varehus, behøver ikke kunden å ha handlet i varehuset for å leie en tilhenger der. 

Ifølge Finansavisen betaler Ikea og de andre Freetrailerpartnerne for at selskapet tilbyr utleietilhengere ved deres varehus, i tillegg til å få sin reklame på tilhengerne. 

Kundene skal komme hjem med varene sine enkelt 

- Målet er å ha en tjeneste som er enkel å bruke for kundene, slik at de kan komme hjem med varene sine enkelt, sier administrerende direktør Allan Sønderskov Darre til Finansavisen. 

I dag har selskapet 188 utleiesteder (inkludert Ikea, Power, XL Bygg, Bilka og Rema 1000), med totalt 1,470 tilhengere i Danmark, Sverige og Norge. I Norge er virksomheten minst, men de samarbeider med Ikea og har tilhengerutleie ved seks av deres varehus.

Skal gå fra under hundre til over tusen

Totalt er det 90 tilhengere her til lands fra Freetrailer, og i fjor ble de leid ut 16.000 ganger. Målet er å ha 1000 tilhengere tilgjengelig i Norge innen fem år. 

Totalt har selskapet gått fra å leie ut 20.000 tilhengere i året til 400.000 i året. Omsetningen var på konsernnivå på omtrent 38,9 millioner norske kroner i regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni i fjor. 

Del artikkel: