Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Teknisk svikt for Teknikmagasinet

Teknisk svikt for Teknikmagasinet
Teknikmagasinet har drøyt 30 butikker i Norge. Her fra butikken på Tveita i Oslo.
Bilde: Martin Khang/Teknikmagasinet
Bjørn Skomakerstuen

Det svenske selskapet holdt på å gå over ende i sommer. Det butter også i Norge.

ANNONSE

For første gang siden de etablerte seg i Norge i 2005 opplever svenske Teknikmagasinet negative tall når årsregnskapet legges frem, skriver Finansavisen.

Den norske omsetningen som endte på 216,8 millioner kroner i 2016/2017 viser en nedgang på 1,6 millioner kroner fra forrige regnskapsår. Årsresultatet endte på 1,9 millioner kroner i minus. 

Lavere omsetning i Norge - verre i Sverige

Men det er i Sverige selskapet som i sommer holdt på å gå over ende sliter. 

En omsetningsvikt på 20,6 millioner svenske kroner har ført til et tap på hele 51 millioner svenske kroner siste år. Årsresultatet endte opp på minus 19,8 millioner kroner.

Oppkjøpsfondet Segulah har siden 2015 vært selskapets største eier. I sommer var det fare på ferde og selskapet ble av en svensk domstol satt under såkalt rekonstruksjon.

Fikk på pungen etter teknisk svikt

Et nytt sentrallager har voldet selskapet mye besvær. Økte kostandsugifter i form av innleide ressurser for å få lager og logistikk på skinner har kostet dyrt.

Selskapet ble anslått til å være verdt rundt 600 millioner kroner da Segulah kjøpte seg inn med 80 prosent aksjemajoritet.

Nylig meldte svenske Dagens Industri at aksjeverdien er nedskrevet med 223 millioner svenske kroner.

- Vi sitter altså ikke med en masse butikker som blør

Konsernet har rundt 600 ansatte og 135 butikker i Norge, Sverige og Finland.

På spørsmål om hva som gikk galt, svarte Sebastian Ehrnrooth, administrerende direktør i Segulah, følgende til den svenske avisen:

- Jeg kan forsikre deg om at vi har stilt oss det spørsmålet mange ganger. I bunn ligger det faktisk en ganske sunn detaljhandelsforretning. Vi har 135 enheter som faktisk alle, muligens med noen unntak, leverer et positivt bidrag. Vi sitter altså ikke med en masse butikker som blør.

Del artikkel: