Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Tencent og Alibaba er kanskje de to viktigste selskapene i verden

- Tencent og Alibaba er kanskje de to viktigste selskapene i verden
Foto: Alibaba Group/Pressebilde
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Dette sa Yngve Slyngstad, administrerende direktør i Oljefondet på en konferanse i London på tirsdag

ANNONSE

Da Slyngstad tidligere denne uken snakket på en konferanse i London, fremhevet han de kinesiske nettselskapene Tencent og Alibaba. Det skriver Bloomberg.Yngve Slyngstad

- Se på størrelsen de har. De er større alene enn de fleste voksende markeder. Den dynamikken betyr at det norske oljefondet tar en annen strategisk tilnærming til Kina enn de gjør til andre land og regioner.

Slyngstad har flere ganger pekt på at Kina som et marked trenger full oppmerksomhet. I dag sitter Oljefondet på 0,2 prosent av Alibaba og 0,8 prosent i Tencent. 

Dette fokuset er ventet å fortsette.

Mens Alibaba har slått seg stort opp innen netthandel og betaling, har Tencent gjort det godt innen blant annet online reklame, sosiale medier og interaktiv underholdning.

Oljefondet ut av utenlandske spillselskaper?

Flere norske medier meldte i går at Oljefondet kan måtte selge seg ut av spillselskaper.

Stortinget gikk nemlig inn for å blokkere tilgangen til nettsidene til utenlandske spillselskaper, der de har 26 milliarder i aksjer, i følge E24. På politikernes tiltaksliste står det blant annet også at «Stortinget ber regjeringen utrede grunnlaget for å trekke Statens pensjonsfond utland (SPU) ut av pengespillselskaper 

Dette betyr at oljefondet kan miste en investering som frem til nå har gitt god avkastning. Å finne gode alternative investeringer har vist seg å være en utfordring. 

- Fondets størrelse gjør det vanskelig å finne investeringsmål som er store nok til å være verdt å kjøpe, skriver Bloomberg.

Foreløpig skal forslaget som kan ha konsekvenser for Oljefondet om innstramming for utenlandske spillselskaper først behandles i Stortinget 7.mai. Det er opposisjonen som står bak forslaget om innstramming som har flertall for utredning. 

Del artikkel: