Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tidligere norsk skøyteløper vil overføre dette konseptet til Finland - satser 380 millioner kroner

Tidligere norsk skøyteløper vil overføre dette konseptet til Finland - satser 380 millioner kroner
I juni 2010 åpnet åpnet denne drøyt 10 000 kvadratmeter store merkevarebyen i Vestby like sør for Oslo. Nå kan en mer eller mindre autentisk kloning dukke opp like utenfor Helsingfors.
Bilde: Norwegian Outlet
Bjørn Skomakerstuen

Suksess i Norge kan kopieres og kan fort bli det samme i et land uten outlets, tenker eierne av Norwegian Outlet.

ANNONSE

Før var han kjent som et råskinn på skøyter. Siden har han blitt et kjent navn med sterk tilknytning til merkevarebyene Norwegian Outlet i Vestby i Akershus og Stavanger i Rogaland.

- Outlet-byen i Vestby har vært usedvanlig bra. Vi har doblet omsetningen siden åpningen og er klart best i Norden og blant de beste i Europa, sier Ådne Søndrål til Finansavisen.

Hva outlet-imperiet er verdt vil han ikke ut med. Men han sier at de har over 40 millioner i leieinntekter og en gjeld på 300 millioner kroner.

På vei til Finland

Nå åpner han sammen med makkerne Trond Vegar Brattlie og Glastad-familien for å overføre vinnerkonseptet i Vestby til et område i Finland som ligger like ved hovedstaden Helsingfors og flyplassen Vantaa.

Og med Ikea på plass i det samme området, som årlig besøkes av 2,5 millioner mennesker, så er alle muligheter for en suksess til stede.

Dette blir i så fall den aller første outleten som åpner i Finland.

Ifølge avisen skal det være snakk om en satsing på 380 millioner kroner.

- Det finnes 150 slik outleter i Europa, og de fleste land har sin outlet, men ikke Finland. Ofte er det en grunn til det, hvilket vi har forsøkt å forstå, og finsk økonomi har hatt det tyngre enn resten av Norden, sier Søndrål.

Men han tror på ingen som helst måte at bunnen faller ut av økonomien.

Del artikkel: