Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tight nettgjeng med baller

Tight nettgjeng med baller
Netthandel

Det startet i en leilighet i Bogstadveien. Nå er de trygt forankret på 600 kvadratmeter i 10. etasje i Vika hvor alt Netthandelsgruppen AS foretar seg blir bestemt.

ANNONSE

Det Rocket Internet-inspirerte selskapet med sine 10 nettbutikker – deriblant Tights.no og Comfyballs.no – har fått atskillig mer fart på sakene etter at både fast mannskap og et bedre egnet lokale enn en leilighet i Bogstadveien var på plass.

Fellesnevneren for de ulike nettbutikkene som hører innunder paraplyen Netthandelsgruppen AS er i tre raske ord; trening, mote, velvære.

Akseleratorene i Vika

- Kall oss gjerne en akselerator. Der folk sliter med å få omsetning på produktene sine, skal vi få fart på sakene deres om vi er enige om at det er verdt å satse på. Om det blir ja fra oss; tøm det ned i trakten vår, og vi skal spre det ut i både inn- og utland, sier daglig leder Per William Frøisland.

Frem til september i fjor jobbet han bare om natten med utviklingen av Netthandelsgruppen. På dagtid jobbet han for Statoil. Det ble for mye, så han måtte velge. Nett eller olje. Han valgte nett, og takket samtidig nei til plass i Statoils relativt prestisjetunge Talentprogram.

Nettpartner Frederik Aune Guttormsen har markedsføringsutdannelse med fartstid fra blant annet Bergensavisen. Hans hovedoppgave er at de blir sett og funnet interessante for alle kjøperne der ute – og leverandører som ønsker å selge via dem.

- Sosiale medier er i så måte et viktig profileringsverktøy, med Facebook som klart viktigst. Enkelte måneder har vi bevisst valgt å bruke mer enn én million kroner på Facebook-annonsering, sier Guttormsen.

Sistemann av trioen som møter Netthandel.no i lokalene som ligger himmelhøyt over Oslo sentrum er IT-mannen Espen Espelund.

- Jeg har bare vært mye på nett, svarer han på spørsmål om hva han har gjort før. Vært på nett betyr for hans del blant annet opprettelsen av Fitnessbloggen, som han solgte til Egmont for et par år siden. Da hadde nettsiden rundt 1,5 millioner unike organiske treff i måneden.

50 millioner er målet

I år er 50 millioner omsetningskroner målet for gutta, som alle bor i gangavstand fra kontor-lageret. Mest av praktiske hensyn for ikke å kaste bort for mye tid om de raskt må rette opp i noe som er galt. Ingen av de tre sier de sover med mindre alt ruller knirkefritt.

- I april alene snakker vi om tre millioner, sier Frøisland.

Det var først da han og lokalene i Vika var på plass i månedsskiftet september/oktober i fjor ting begynte å rulle i atskillig større fart.

- Frem til da var omsetningen kanskje på 800 000 totalt, cirka 100 000 i måneden, men med dobling hele veien. På høsten i fjor hadde vi første måned over én million. Også ble det vel 10 millioner kroner til i løpet av resten av året, sier Frøisland om den enorme farten de fikk i seilene på tampen av 2015.

Ballene ruller

Tights.no er den desidert største inntektskilden. Frøisland anslår at så mye som 70 prosent av det de drar inn kommer derfra.

Også Comfyballs begynner å røre på seg.

- Vi har omtrentlig doblet omsetningen på konseptet i løpet av tre uker. Før boxershortsene ble puttet ned i trakten vår og håndtert av nettbutikken vår, så var vel «run raten» på 4,2 millioner kroner.

Som gründere flest har de lært aller mest de gangene ting har gått skikkelig skeis. Noe av det første de var med på var et enormt forhånds-jippo for en badedraktkolleksjon frontet av en meget profilert norsk kvinne. Full gass på Tjuvholmen med glam og et hav av mennesker. Varene de skulle selge kom helt på tampen av sommeren – i feil størrelse. I tillegg hadde enkelte involverte i prosessen forduftet.

- Vi satt i et døgn og krediterte 500 000 kroner, sier Guttormsen.

Proteintrapper

De glemmer heller ikke den gangen de mottok to og et halvt tonn med proteinbarer på fortauet i Bogstadveien. Fysisk proteinbar-sjauing opp en snirklete vindeltrapp til 3. etasje, pakke og klargjøre for utsending.

- Da vi hadde fått ut alt fra leiligheten og var på Postkontoret, viste det seg at det var noe feil med merkelappene. Så da var det bare å dra hjem igjen med alt sammen og gjøre hele prosessen på nytt. 48 timer tok det før vi hadde alt riktig og klart for utsending, minnes Guttormsen.

Og selv om gutta seiler i medvind er det utfordringer å skimte i horisonten.

- Vi har flere konsepter enn vi klarer å håndtere. Så vi er inne i en ansettelsesprosess. Vi leter etter folk som brenner for å være med på å bygge opp noe. Flinke folk får alltid noe å gjøre. Og vi ønsker å se lenger enn bare Norge. Så vi tar sikte på å komme langt utenfor Norges grenser, sier Frøisland.

Netthandelsgruppen

  • Per William Frøisland (CEO)
  • Espen Espelund (CTO)
  • Frederik Aune Guttormsen (CMO)
  • Einar Frøysadal (partner)
  • Gard Valderhaug (partner)

(Foto: Netthandelsgruppen)

Del artikkel: