Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

TilBords får ”JA” på nettfrieri

Netthandel

Med nettstedet Mitt-bryllup.no har Tilbords sikret posisjonen som hoffleverandør til norske brudepar. Nettsalget har derimot ikke tatt av.

ANNONSE

Det begynte med oppkjøpet av den ærverdige glass- og stentøygrossisten Peter M. Kolderup AS i Bergen i 2008. Siden har Tilbords-kjeden etablert franchisebutikker over hele landet.

Nå overtar Til bords også driften av GlasMagasinet, med støtte av oppkjøpsfondet Herkules som også er majoritetseier i Tilbords.

Rigger for vekst

– Innen 2018 skal TilBords ha en omsetningsvekst på 50 prosent, til 900 millioner kroner fordelt på 150 butikker, sier administrerende direktør Geir Langbakken til Netthandel.no.


Geir Langbakken

Geir Langbakken

Rafens-kjeden, Norges eldste leverandør av kjøkkenutstyr, glass- og stentøy, ble kjøpt opp tidligere i år. Rafens vil fortsatt eksistere som egen kjede, og som egen merkevare. Om fire år skal kjeden omfatte 50 butikker over hele landet.

I mars neste år reåpnes GlasMagasinet på Stortorvet i Oslo i ny drakt.

- Dette blir Norges vakreste butikk, lover Langbakken.

Supplere varesortimentet

- Tanken bak oppkjøpene har vært å styrke posisjonen og øke bredden innenfor hver produktkategori, sier Langbakken.

Kjøkkenutstyr og småelektrisk, som kaffetraktere, kjøkkenmaskiner og lignende, er mest interessant. Småting som private «kjøkkensjefer» vil oppfatte som nyttige, er også noe Langbakken jakter etter.

Bryllupsgeneral

Netthandelen har til nå utgjort en beskjeden del av kjedens omsetning på 600 millioner. Dette til tross for 600 000 årlige besøk, oppnådd gjennom månedlige nyhetsbrev, kampanjer og betalte og organiske søk.

Nettfrieriet til norske brudepar har imidlertid blitt mottatt med eit helhjertet «JA». Hvert fjerde brudepar i Norge valgte å opprette gaveliste på Tilbords.no i fjor. I snitt ønsket hver av de 6 000 håpefulle parene seg service, bestikk og kjøkkenutstyr for 25 000 kroner.

Enda mer populær har bryllupsplanleggeren Mitt-bryllup.no, blitt. Selv om det potensielle markedet utgjør 24.000 brudepar, hadde nettsiden hele 160 000 unike besøkende i fjor, forteller ”bryllupsgeneral” Langbakken.

Åtte årlige, nasjonale bryllupsmesser og samarbeidsavtale med De Historiske Hotel og Spisesteder om formidling av selskapslokaler supplerer tilbudet, og bidrar til å sikre TilBords-kjeden posisjonen som markedsleder.

Lokalt fungerer nettsiden dessuten som markedsplass for lokale samarbeidspartnere. For 150 kroner måneden kan selskapslokaler, blomsterleverandører og cateringselskaper tilby sine tjenster via Mitt-bryllup.no.

Forankre eierskap

Omsetningen fra netthandelen skal økes sammenlignet med dagens nivå, til 45 millioner innen 2018.

- For å sikre eierskap til nettsatsningen, og ikke konkurrere med egne butikker, har TilBords valgt å kanalisere salget til den butikken kundene selv foretrekker, sier Langbakken.

Alle butikkene i kjeden har tilbud om å være en del av nettsatsingen. Med tiden er planen at alle butikkene skal kunne tilby kundene å bestille på nett og hente i butikk.

Slutt på utsolgt-meldinger

Den som besøker Tilbords.no i dag vil oppleve en nettløsning som ikke lever opp til forventningene. Langbakken lover forbedringer.

- Når nettbutikken relanseres i november, skal det være slutt på utsolgt-meldingene. Dersom den foretrukne butikken ikke kan effektuere en bestilling fordi varen ikke er på lager, skal bestillingen automatisk videreformidles til sentrallageret, sier Langbakken.

Samtidig vil nettsidene bli mobiltilpasset.

Begrenset tidshorisont

I likhet med andre oppkjøpsfond arbeider Herkules innenfor en begrenset tidshorisont. Fondet restrukturerer virksomheten og sørger for at vekstpotensialet oppnås. Deretter selges virksomheten, eller den børsnoteres. Hva som vil skje med TilBords-kjeden etter 2018 er ikke avgjort, ifølge Langbakken.

(Foto: Tilbords)

Del artikkel: