Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandelen ble for krevende: Tilbords-kjeden konkurs

Herkules selger Tilbords etter milliontap
Tilbords har sine røtter tilbake til 1845 og den tradisjonsrike familiebedriften Peter M. Kolderup. Tilbords-kjeden ble formelt sett etablert i 1976. I 2008 overtok Nordic Interior Group butikkjeden og i 2009 havnet kjeden i investeringsselskapet Herkules sin portefølje. I 2017 solgte de seg ut og Kitch'n overtok.
Foto: Ole Martin N. Evensmo
Ole Martin N. Evensmo

Tilbords har begjært oppbud i Tirag AS og Tirag Holding. Det betyr slutten for Tilbords-kjeden, inkludert nettbutikk og 125 butikker.

ANNONSE

Konkursene bør ikke komme brått på våre faste lesere. Tilbordskjeden har i lang tid slitt med lave marginer, svak salgsutvikling og tøff konkurranse.

Så sent som for et par uker siden sa styreleder i Tirag Tore Thorstensen til E24 at den raskt voksende netthandelen har vært krevende for Tilbord.

– Året 2017 var veldig svakt for Tirag og vi kommer til å ha en lavere omsetning enn i 2016. Nettet tar hele markedsveksten, så det kommer nok til å komme en tilpasning antall butikker og butikkstørrelser.

Tilbords hadde 21 egne butikker og var franchisegiver for ytterligere 84 butikker.Denne enkle banneren er alt som møter kundene på Tilbords.no i dag.

Investeringsselskapet Herkules solgte aksjene i Tirag Holding til Kitch'n. De nye eierne begynte umiddelbart å kutte kostnader. 15 personer i administrasjonen ble blant annet sagt opp. Likevel holdt det altså ikke. 

– I forbindelse med overtakelsen forventet vi at tap og nødvendige nedskrivninger i balansen ville føre til et tap på 20 til 40 millioner kroner i 2017. Når vi nå kan konstatere at antatt tap og nedskrivninger blir mellom 60 til 70 millioner kroner kan vi ikke gjøre annet enn å begjære oppbud, sier daglig leder Odd Sverre Arnøy i Kitch'n i en pressemelding mandag.

Konkursen kommer kort tid etter at Kitch'n avviklet Rafens-kjeden. Argumentet var da at de ønsket å fokusere på Tilbords. 

Del artikkel: