Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tilbyr deg en komplett videolege

Tilbyr deg en komplett videolege
Close-up Of Person Videochatting With Female Doctor On Mobile Phone
Ole Martin N. Evensmo

Komplettapotek.no har funnet en ny og fiffig inntjeningsmulighet, samtidig som de kan gjøre helsehverdagen litt enklere for usikre nordmenn.

ANNONSE

Sammen med det norske gründerselskapet Eyr.md har Komplettapotek.no gjort det mulig å bestille en videolegetime på nett - enten via smarttelefon eller PC.

Med dette tilbudet slipper man å karre seg ut av senga og oppsøke en lege dersom man føler seg litt pjusk. Man kan kort og godt ligge i senga mens man deltar i en slags mini-videokonferanse som muliggjør en dialog via lyd og bilde mellom lege og pasient.

Men for all del; ikke glem fastlegen din oppe i alt, selv om du har snakket med en videolege.


Stig Henning Pedersen:

Stig Henning Pedersen:
Foto: Bjørn Skomakerstuen

Stig Henning Pedersen, apoteker i Kompelttapotek.no, sier at dette er et nyttig og etterspurt tilbud fra apotekets kunder.

- Vi opplever ofte at kundene våre ønsker å diskutere diagnoser og medisinske spørsmål som ligger utenfor apotekets kompetanseområde. Det er derfor svært nyttig at det nå finnes en enkelt tilgjengelig legetjeneste som vi kan henvise kundene til, sier Pedersen.

Komplettapotek.no har selv en egen chat hvor farmasøyter svarer på spørsmål om apotekvarer, legemidler og behandling.

Betal og prat

For 350 kroner kan alle nordmenn med en smarttelefon snakke med en lege over video etter å ha lastet ned den nødvendige appen. Her kan du bestille legetime samme dag - eller påfølgende dager.

Legen vil ringe deg opp til avtalt tid, og konsultasjonen starter. Du kan bruke videokameraet på telefonen til å vise symptomer og annen informasjon.

Kredittkortet du har registrert vil bli belastet med 350 kroner i etterkant. Det er leger fra Colosseumklinikken Medisinske Senter som bistår kundene. Etter konsultasjonen mottar kunden et notat i appen - en mini-epikrise - som eventuelt kan vises til fastlegen.

- Vil ventingen og reisingen til livs

Mellom 30-40 prosent av alle konsultasjoner med allmennlege kan gjøres over video, i stedet for en tradisjonell konsultasjon, hevder Komplettapotek.no i en pressemelding.

- Man kan selvsagt ikke ta alle slags konsultasjoner over video, men det gjennomføres samtidig millioner av konsultasjoner hvert år der pasienten ikke hadde trengt å møte opp fysisk hos legen. Det er blant annet denne unødvendige reisingen og ventingen vi vil til livs. De mer krevende konsultasjonene som krever fysisk undersøkelse henviser vi til tradisjonelle legetimer. Men det er sjelden et problem siden pasientene som oftest selv vet hva som egner seg for video, forteller Eyr-gründer Karl Martin Lind.

(Foto: Komplett)

Del artikkel: