Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tilbyr Jeff Bezos egen by og borgermestertittel i bytte mot Amazon-hovedkvarter

Tilbyr Jeff Bezos egen by og borgermestertittel i bytte mot Amazon-hovedkvarter
En by i Georgia er villig til å lage en ny by og la Amazon-sjef Jeff Bezos bli borgermester der. I retur ønsker de at Amazons hovedkvarter nummer to skal etableres hos dem.
Bilde: Amazon/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Mange kappes om å lokke til seg Jeff Bezos og Amazons nye hovedkvarter. Egen by, høye kaktuser og skatterabatt på flerfoldige milliarder kroner er noen av lokkemidlene som tilbys verdens største nettselskap for å etablere seg hos dem.

ANNONSE

Amazon er blitt såpass store at de er på utkikk etter hovedkvarter nummer to.

Nå er mer enn 100 amerikanske byer med i kampen om å lokke til seg nettgiganten, som med sin tilstedeværelse vil kunne tilby lokale investeringer og en drøss med arbeidsplasser, skriver E24.

Kamp om kjempens gunst

Og det er ikke småtterier som Amazon slår i bordet med dersom de velger å slå seg ned. Det skal være snakk om investeringer på nesten 40 milliarder kroner og hele 50 000 arbeidsplasser.

Og det er ingenting å utsette på kreativiteten hos flere amerikanske steder som ønsker Bezos & Co velkommen.

Egen by, høy kaktus og skatterabatt

Mens en by i Georgia har tilbudt selskapet en egen by under navnet «Amazon» hvor sjefen sjøl skal få smykke seg med borgermestertittelen, har en gruppe i Tuscon, Arizona sendt avgårde en 6,5 meter høy kaktus i håp om selskapets gunst.

Likevel er det Sopranos-staten New Jersey som går lengst ved å lokke med en skatterabatt på nesten 56 milliarder kroner.

Som kjent er det alltid noen som går mot strømmen, og så er også tilfelle i denne saken.

«Å gi bort byen vår i blinde er ikke vår stil», skriver San Antonio i Texas i et brev til Bezos, som tilkjennegir at de ikke vil ha Amazon i nabolaget.

Amazon har uttalt at de vil bestemme seg for et nytt hjem i løpet av neste år.

Del artikkel: