Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Top-Toy kan bli kjøpt opp av rival

Top-Toy kan bli kjøpt opp av rival
Top-Toy kan bli kjøpt opp av rivalen Lekia.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

Top-Toy kan bli kjøpt opp av konkurrent med store ekspansjonsplaner.

ANNONSE

Det er for tiden budkrig om det konkursrammede selskapet Top-Toy, og de aktuelle oppkjøperne er per dags dato Coop Danmark, Salling Group og leketøyskjeden Lekia, opplyser E24.

Lekia har lenge vært det nest største leketøysselskapet etter Top-Toy, og har 140 butikker fordelt i Sverige og i Norge samt nettbutikk. I 2019 har Lekia store planer om å ekspandere, og målet er å utvide med 50 butikker, i tillegg til at selskapet nå har muligheten til å bli Top-Toys nye eiere.  

Lekia har en franchisemodell, noe selskapet mener er grunnen til at de har klart seg bedre en Top-Toy. Begge selskaper mener det fortsatt er et marked for leker i Norge.

- Det er fremdeles et marked for leker i Norge, også for fysiske butikker, noe veksten vår klart viser, sier Norges-sjef i Lekia, Espen Sandberg til E24. 

Ønsker Top-Toy ansatte velkommen

Norges-sjefen for Lekia, Espen Sandberg har tidligere jobbet for Top-Toy Norge, og er ydmyk når det kommer til de ansatte som rammes. Han ønsker dermed de usikre ansatte i Toys R Us og BR Leker velkommen til Lekia om de skulle ønske det. 

- Det er utrolig mange flinke folk, både på hovedkontoret og i butikkene, det er jo ikke deres feil at denne konkursen kom. Om noen vil starte for seg selv gjennom Lekia, så er vi åpne for den muligheten, sier Sandberg.

Del artikkel: