Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Toppmoderne robotlager skal være klart til julehandelen

Toppmoderne robotlager skal være klart til julehandelen
Cecilia Olsson, Andreas Alverbo og Patrik Henricson fra logistikkteamet i Jollyroom.
Foto: Pressebilde: Jollyroom
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Netthandelsaktøren Jollyroom investerer nå i trenden helautomatisert logistikkløsning.

ANNONSE

Flere og flere bedrifter som XXL, Boozt, Bergans og Intersport har gått løs på trenden med automatiske robotlagere i samarbeid med den norske leverandøren Element logic. Nå skal netthandelsaktøren Jollyroom, som selger barne- og babyprodukter på nett, investere 73 millioner kroner i det samme.

Full drift til årets julehandel

Med en helautomatisert logistikkløsning håper Jollyroom på å kunne møte kundenes krav på raske og sikre leveranser i sterk vekst. Planen er at en toppmoderne Autostore skal være i full drift innen årets julehandel.

- Autostore kommer til å fordoble leveransekapasiteten vår på ordre av smått og mellomstort gods. Vi jobber hele tiden aktivt med å modernisere og effektivisere virksomheten vår, gjennom å bytte ut gamle løsninger med nye. På den måten senker vi håndteringskostnadene våre, noe som videre gjør det mulig for oss å tilby kundene våre enda bedre priser, sier Cecilia Olsson, logistikksjef ved Jollyroom i en pressemelding.

Den nye logisitikkløsningen er også ment å være mer miljøvennlig. 

- Det er samtidig en gjennomtenkt løsning, ut fra et miljømessig perspektiv, ettersom det nye anlegget forbruker ekstremt lite energi, sier Olsson. 

Netthandlerens nye Autostore har i dag en kapasitet på 90 000 esker og 96 plukkeroboter, og skal allerede være klart til å bygges ut ved begynnelsen av neste år.

TIDLIGERE ERFARING MED AUTOSTORE

Administrerende direktør og majoritetseier av Jollyroom, Ole Sauar har erfaring med Element Logic fra sitt tidligere selskap, Komplett

- Dette er andre gang jeg bygger en Autostore sammen med Element Logic. Første gang var i 2007, med vårt forrige selskap, Komplett, som da ble den første e-handleren i Norden til å automatisere lagersystemet sitt. Jeg har gode erfaringer med systemet og leverandøren, på grunn av dets enkelhet, konkurransedyktige pris og raske installasjon, sier Sauar.

Skal fortsette å ansette

Jollyroom understreker at det nye robotlageret ikke skal gå ut over ekisterende ansettelser, og bekrefter i pressemeldingen at rekrutteringer innenfor lager og logistikk vil komme utover høsten, før julehandelen setter inn. 

- Det er lett å tenke at en automatisert logistikkløsning vil erstatte lagerpersonalet, men det er ikke tilfellet. Vår nye Autostore er en investering i ytterligere vekst, og vekst skaper arbeid. Det nye anlegget har dessuten mange ergonomiske fordeler for våre medarbeidere, som dempet lydnivå og ergonomisk utformede pakkestasjoner, avslutter Olsson.

Del artikkel: