Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tror droner egner seg i Norden

Ole Martin N. Evensmo

Drone-levering rykker nærmere. Nå tester det finske postvesenet netthandel og droner.

ANNONSE

I et håp om både å redusere pris og leveringstid, satte Amazon i gang et kappløp i netthandel og logistikkbransjen om å bruke droner. Etter at Amazon satte igang sine tester, har en rekke selskaper i flere land, blant annet Canada, Sveits og Frankrike fulgt etter.

Nå offentliggjør det finske postvesenet Posti at de som første selskap i Norden at de gjennomfører tester med levering av netthandelspakker med droner til sluttkunder. Testprosjektet gjennomfører med droner fra finske Sharper Shape, et selskap som lager droner for å inspisere kraftlinjer.

Tidligere har bilverkstedkjeden Mekonomen meldt at de tester levering av deler mellom verksteder med droner i Sverige.

Prosjektet griper inn i mulighetene til å levere pakker raskere til avsidesliggende steder i tynt befolkede land som Norge og Finland. I testen skal Posti levere pakker til en Sveaborg, en øy to kilometer utenfor Helsingfors sentrum. Posti har sikret seg godkjennelser fra myndighetene og forteller at første fasen av testen allerede er i gjennomført tidlig i september.

Dronene fra Sharper Shape klarer å bære en pakke på opp til tre kilo og det er begrensninger på størrelsen på pakken. 

- Ny teknologi vil gjøre netthandel billigere og enklere for både avsender og mottaker. Vi ønsker å eksperimentere med ulike leveransemetoder som er mulige i Finland og øke kundens valgmuligheter, skriver Jukka Rosenberg, sjef for pakker og logistikk i Posti i pressemeldingen Sharper Shape har publisert.

Selskapet har lagt ut denne videoen av en drone med en pakke som tar av. Trolig kan dronen droppe pakken selv der den lander.

Del artikkel: